Sofia 26 år:

Då 120 kg – Nu 78 kg. Viktminskningen är just nu uppe i 42 kg med hjälp av LCHF och Matdagboken.se


"Jag körde Matdagbokens kickstart med just LCHF-kost och jag skrev ännu en gång in mig på ett gym. Under kickstarten på 28 dagar tappade jag 5.2 kilo – TACK MATDAGBOKEN! Den där viktminskningen och kickstarten tände något nytt i mig."

 


En start på 120 kilo
Hur hade jag kunnat äta mig upp till 120 kilo? Hur blind kunde jag vara egentligen, varför slutade jag inte tidigare? Nu hade jag det framför mig, vågen visade 120 kilo i slutet av februari och jag kunde inte behandla min kropp på samma sätt mer. Där stod jag, en snart 24-årig tjej som ville leva många år till, där på vågen kom vändpunkten, att jag inte kunde misshandla min kropp mer.

Har aldrig varit den där "smala"
Jag har alltid varit lite mullig under min uppväxt. Årskurs 7-9 var min "smalaste" period, då vägde jag runt 58-59 kilo. Till mina 176 centimeter, kan jag nu på bilder tycka att det var lite för lite att väga. Men som ung blev man väldigt påverkad av bilder, i dag har jag ett annat synsätt och det är jag tacksam för. Att jag under min resa hittills har fått upp ögonen på ett helt annat sätt.

Ett cirkel av jojobantning
Innan jag började med LCHF så testade jag allt från ViktVäktarna till att dricka shakes. Givetvis funkade det till en början, men mitt sötsug fanns fortfarande kvar. Sockermonstret satt alltid på ena axeln och triggade igång, från kalas och fester till en ensam hemmakväll. Jag inledde en slags jojobantning, där jag ena veckan var jätteduktig och gick ner i vikt och andra veckan tryckte jag in en massa onyttigheter.

Livet hann ifatt
Till slut upptäckte jag av en slump LCHF. Och det blev min räddning den där dagen i slutet av februari 2013. Jag var duktig med kosten och skrev tillsammans med en utav mina bästa vänner in mig på ett gym. Jag tränade flitigt 5-6 gånger i veckan och jag hade äntligen hittat rätt - tills livet kom i fatt mig, som jag brukar säga. Jag fick ett återfall och slutade med LCHF och all träning. DET DUMMASTE JAG NÅGONSIN HAR GJORT!

Nytt hopp tändes med hjälp av Matdagboken
Men efter några månaders avhopp och några kilo upp, tog jag tag i det igen. Jag körde Matdagbokens kickstart med just LCHF-kost och jag skrev ännu en gång in mig på ett gym. Under kickstarten på 28 dagar tappade jag 5.2 kilo – TACK MATDAGBOKEN!
Den där viktminskningen och kickstarten tände något nytt i mig.
Sen jag slutade med kickstarten i mars har jag lyckats gå ner ytterligare 4.3 kilo och numera står vågen på 78 kilo.

Ingen inbjudan kommer att skickas ut!
Och jag har under min resa kommit till insikt att det får ta tid, stressa inte med din viktminskning och se inte din kost som en diet, utan se den som en livsstil. Jag kan fortfarande njuta på kalas och fester men jag väljer alternativ som passar mig. Och mycket av min insikt kommer med hjälp från Matdagboken – att blicka framåt och inte bakåt. Att jag har kommit långt på mina två år, trots motgångar. Det är nu min resa har börjat på riktigt! En resa på resten av mitt liv och mitt kära sockermonster vill gärna komma på besök ibland men än har jag inte skickat någon inbjudan.

Mina bästa tips
1. Sätt upp små delmål, ha hellre flera stycken än för få.
2. Belöna dig själv när du har nått ett visst delmål, exempelvis en ansiktsbehandling.
3. Kör ett 28-dagars kickstart-program på Matdagboken.se
4. Var inte för hård mot dig själv, alla stannar vi upp med viktminskningen ibland.
5. Ställ in dig på att det inte är en diet utan gör det till en livsstil.
6. Före- och efterbilder är otroligt bra! Många gånger tycker man inte att där har hänt något, men ser du dina förebilder kommer du se stora skillnader.

Med vänlig hälsning,
Sofia Werlin - Min resa från 120 kilo
http://sofiawerlin.se

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansvarsfriskrivning: De uppnådda resultaten är inte enbart tack vare Matdagboken. Viktminskning är individuellt och det krävs engagemang och uthållighet för att lyckas. Vi hjälper dig gärna men du behöver göra en del av jobbet själv. Varmt välkommen!

 

 

 

 

 

 

VILL DU OCKSÅ KÖRA EN LCHF-KICKSTART?