Gå ner i vikt med Medelhavskost
Att gå ner i vikt medelhavskost är både enkelt och effektivt! Samtidigt som du äter god och hälsosam mat tappar du kilon i rasande fart. För att göra det riktigt enkelt har vi tagit fram ett kickstart-program där du får 4 veckor med medelhavsmat.

Medelhavskost orubblig 1:a över mest hälsosamma dieten
Förutom att vara en utmärkt och hälsosam viktminskningsmetod, har den en rad andra hälsofördelar. Det finns en mängd studier som visar att Medelhavskosten toppar listorna över den mest hälsosamma kosten i världen.

Medelhavskost förebygger en rad sjukdomar
Enligt studier skyddar Medelhavskosten mot en rad sjukdomar, allvarlga och mindre allvarliga, även det tycks forskarna vara eniga om.

Medelhavskost gör dig gladare
Det finns en mindre studie som visar att ett intag av Medelhavskost kan minska risken för depression. I en Australiensisk studie lindrades symptomen hos en grupp försökspersoner när de ändrade diet och började äta mer olivolja, fisk, kyckling, nötter och ägg.

Vad kan jag äta?
Mat som äts i medelhavsländerna, dvs mer grönt än kött. Utgå från att ha riktigt med grönsaker i din mat och ha det som en bas. Addera fisk, kyckling, nötter, frön, bönor, ägg, avokado, olivolja och oliver. En del mejeriprodukter ingår också likaså fullkornsprodukter. Här kan du själv vara med och styra beroende på hur mycket kolhydrater du vill äta. Vill du gå ner i vikt är det all idé att minska ner på både kalorier och kolhydrater i din medelhavsdiet.

Vad bör jag undvika?
Undvik hel- och halvfabrikat. Socker, läsk och kakor går som vanligt bort även här. Använd sunt förnuft, Medelhavskost är ingen diet utan snarare ett val av livsstil. Vill du gå ner i vikt var försiktig med att dränka din mat i olivolja, det är väldigt nyttigt men även kaloririkt. Hoppa över pasta och bröd om du vill äta medelhavskost för viktminskning. Ett bra sätt att komma in i tänket är att köra ett färdigt kostprogram.

Kickstarta med Medelhavskost i 4 veckor
Till dig som också vill komma igång med Medelhavskost har våra kostrågivare har tagit fram ett färdigt program. I detta program har vi dragit ner en hel del på både kalorier och kolhydrater för att du även ska gå ner mer i vikt. Recepten är både lättlagade och goda. Beställ din Medelhavs-kickstart idag och börja när du vill!