Om Matdagboken
Matdagboken är till för dig som vill veta vad och hur du äter samt vad det innehåller. Som medlem får du veta ditt personliga energibehov och detta redovisas enkelt i förhållande till din mat och motion.

Vår vision är att hjälpa så många som möjligt till en långsiktigt bättre kost- och livsstil och därmed ökad livskvalité. Matdagboken är också ett professionellt och kraftfullt verktyg för dig som vill gå ner i vikt.

Här hittar du 1000-tals recept som alla är näringsberäknade med kolhydrater, fett, protein, vitaminer och mineraler. Du kan också enkelt lägga in dina egna recept och få dem näringsberäknade. Här kan du också skapa din personliga kokbok där du samlar alla dina favoritrecept. På så sätt blir det enklare att följa eventuella dieter eller ett speciellt sätt att äta. Vi använder livsmedelsdata från livsmedelsverkets databas, version 2014-01-28. Källa: Livsmedelsverket.

Gå ner i vikt med Matdagboken
Att föra matdagbok är en väl beprövad metod för viktminskning. Till detta har vi lagt till motionsdagboken som är sammankopplad med matdagboken för bästa redovisning av energi in och utgång. Som medlem får man sitt personliga energibehov uträknat samt individuella kost- och motionstråd av våra experter. Ett stort antal personer har redan nått sina viktmål med Matdagboken.se
Det finns även kompletta veckomenyer för viktminskning som är enkla att följa. Exempel på inriktningar LCHF, 5:2, 16:8, GI, GI-Rivstart, Medelhavskost och kalorisnåla menyer.

Matdagbokens Kickstart-program
Ett väldigt bra sätt att komma igång med hälsosam kost och viktminskning är att köra en Kickstart. Vi har program för LCHF, GI med kaloriräkning, Paleo m.fl. Som kickstartmedlem får du en färdig veckomeny i 4 veckor, inköpslistor, dagliga motivationsmail och mycket annat. Under tiden du kör programmet finns vi tillhands för att svara på dina frågor och peppa dig längst vägen.

Vem använder Matdagboken?
Matdagboken används av både professionella och privatpersoner. Alla som är intresserade av mat, viktförändring och hälsa har stor nytta av att vara medlem på Matdagboken.
Matdagboken har snabbt blivit en av Sveriges största viktminskningsajter på kort tid och nya medlemmar strömmar till varje dag. Anledningen till den stora medlemsökningen beror bl.a. på det stora personliga engagemang som läggs ner på sidan av våra grundare och experter. Dessutom upplevs matdagboken betydligt roligare och personligare än många andra sidor.

Värdefull gemenskap
Matdagboken har en trevlig gemenskap med bra stämning i forum och bloggar. Som medlem får du din egna blogg där du kan ventilera dig och få och ge kommenterar. Här träffar du lätt nya kompisar som delar dina intressen och stöttar och peppar på vägen. Önskar du däremot vara anonym går det alldeles utmärkt, du väljer själv vad som ska visas utåt.

Jobba professionellt med Matdagboken
Idag finns det också ett specialmedlemskap för er som jobbar med hälsa. "Matdagboken Professional". Många kostrådgivare och dietister arbetar redan idag professionellt med matdagboken. Det är enkelt för en rådgivare att hålla kontakten med sina klienter, lägga upp kostscheman och göra uppföljningar samt analyser av matdagböcker. Det är enkelt att starta privata grupper på sidan där dessa exempelvis kan fungera som privata viktminskningsgrupper.

Jobbar du professionellt med rådgivning inom kost och hälsa kontakta gärna Matdagboken för samarbete. Tillsammans är vi starka!