Gäller fom 2018-05-25

För oss, Matdagboken i Sverige AB, är den personliga integriteten viktig. Vi är ansvariga för behandlingen av personuppgifter som samlas in på webbplatsen, i relaterade dititala applikationer, våra digitala kanaler, i chatten samt av vår kundtjänst.

Vår målsättning är att du ska känna dig säker på att din personliga integritet respekteras och att dina personuppgifter behandlas korrekt. Vi tar ansvar för att personuppgifter som behandlas av Matdagboken i Sverige AB används endast för avsedda ändamål och skyddas mot obehörig åtkomst. All behandling av personuppgifter inom Matdagboken sker i enlighet med tillämplig personuppgiftslagstiftning. Vi uppmanar dig att läsa denna sekretesspolicy noggrant innan du använder våra tjänster.

Genom att acceptera denna sekretesspolicy som är en integrerad del av Användarvillkoren för Matdagboken samtycker du till att dina personuppgifter behandlas i enlighet med denna sekretessspolicy.

Om du inte samtycker till någon del av denna sekretesspolicy eller våra villkor bör du inte ha tillgång till eller fortsätta att använda någon av tjänsterna eller på annat sätt tillhandahålla dina personuppgifter. Kontakta oss i så fall här och be om att få ditt konto raderat.

Personuppgifter som behandlas

Denna sekretesspolicy rör uppgifter om dig, de data du matat in om dig själv som ditt fullständiga namn, e-postadress, användarnamn, hälsodata, matvanor, bilder, cookies och text du skrivit på sajten. Kort och gott allt som är information som kan användas för att identifiera dig, direkt eller indirekt, för sig själv eller tillsammans med annan information.

Matdagboken i Sverige AB samlar in, använder och behandlar personuppgifter enligt beskrivningen i den här sekretesspolicyn.

Så samlar vi in och använder personuppgifter

Vi samlar in dina personuppgifter på ett antal olika sätt och för olika ändamål, inklusive:

  • När du registrerar dig för ett konto eller interagerar med våra tjänster. Vi samlar in personuppgifter när du använder eller interagerar med våra tjänster, bl.a. när du registrerar dig hos oss eller köper något av oss. Vi samlar in och behandlar personuppgiftsdata om dig när du matar in texter, blogg-inlägg, forum-inlägg, bilder, mat, typ av diet, BMI, träning, vikt, längd, ålder, kön, aktivitetsgrad och andra hälsodata i våra tjänster.
  • När du på något sätt kommunicerar med ossVi samlar in personuppgifter när du kommunicerar med oss eller anmäler dig som medlem eller begär information via e-post.

Om du samtycker till denna sekretesspolicy kan vi använda dina personuppgifter och annan information för att kommunicera med dig angående de produkter eller tjänster du har köpt eller använder från Matdagboken i Sverige AB eller av någon av våra samarbetspartners, ge dig kampanjmeddelanden och anpassad reklam, berätta om andra produkter, upplysa dig om tävlingar, utmaningar och andra kampanjer.

Vi kan använda dina personuppgifter för att svara på dina förfrågningar om teknisk support.  Detta inkluderar tillgång till ditt konto för hjälpa till med tekniska frågor.

  • När du är aktiv i vårt Community. Vi kan samla in dina personuppgifter när du är aktiv på vårt Community. Som t.ex när du skriver ett blogginlägg, foruminlägg eller kommenterar på annan medlems inlägg., deltar i tävlingar eller utmaningar. Observera att vårt forum är offentligt, så vi rekommenderar att du är försiktig med vilken information och vilket innehåll du avslöjar. Skriver du ett blogginlägg finns det separata inställningar för ej offentliga inlägg. Detta gör du i dina blogginställningar.
  • När vi samlar in cookies. Vi kan samla in vissa personuppgifter med hjälp av cookies och andra tekniker såsom och IP-adresser och andra spårningstekniker. Vi använder specifikt webbläsarcookies för olika ändamål, inklusive cookies som är helt nödvändiga för funktionalitet och cookies som används för anpassning av tjänsten. Vårt avsnitt Användning av cookies innehåller mer information.

Inställningar för synlighet på Matdagboken

I vår tjänst finns det 5 synlighetsinställningar:

  • Anonymt konto, ej synligt för någon annan än dig själv och administratörer på Matdagboken. Ingen kan kontakta dig, söka upp dig, peppa dig, se vad du ätit eller vad du väger.
  • Privat, ej synligt för någon annan än dig själv och administratörer på Matdagboken.
  • Vänner på Matdagboken, synligt för vänner på Matdagboken.
  • Medlemmar på Matdagboken, synligt för medlemmarna på Matdagboken.
  • Offentligt, synligt för alla (Gäller endast forum och blogg). Du kan ändra inställningar för synlighet i din blogg under ”Blogginställningar”

Vi uppmuntrar dig att ändra synlighetsinställningarna för att bäst uppfylla dina mål med tjänsten och din föredragna synlighetsnivå. Ju mer du visar desto mer hjälp kan du få av andra medlemmar. I syfte att skydda dina personuppgifter har vi sammanställt några inledande defaultinställningar för synlighet.

Defaultinställningar för synlighet:

  • ”Fysiska mått” är förinställd som Privat. Du kan ändra standardinställningen för en del av dina fysiska mått. Information som är ”Privat” som standard inkluderar t.ex. längd, vikt, startvikt, midjemått, kroppsfettprocent och BMI.
  • Blogg och forum är inställt som Offentlig. ”Offentlig” innebär att detta syns för alla precis som en vanlig blogg. Du kan ändra synlighetsinställningar i din blogg här.
  • Sök medlemmar är inställd som ”Medlemmar på Matdagboken”. Eftersom gemenskap och social interaktion är viktiga motivationsfaktorer kan andra medlemmar söka upp dig om de vet ditt användarnamn. De kan däremot inte söka på ditt för- och efternamn eller andra personuppgifter.
  • Matdagbok som även inkluderar egna livsmedel, matintag, kostschema, inköpslistor och näringsintag. Dessa är förinställda som Privat. Du kan dock enkelt välja att visa detta för andra medlemmar genom att ändra inställningarna i "”inställningar för synlighet”.

Vill du ändra synlighet och visa dina vikt & mått gör det i dina medlemsinställningar. Synlighetsinställningar för ditt matintag, egna livsmedel, kostschema m.m. ändrar du i ”inställningar för synlighet”.

Information om lagring av personuppgifter

Vi kommer att behålla dina personuppgifter så länge du har ett konto på Matdagoken eller så länge det behövs för att tillhandahålla dig tjänsterna. Vi behåller också dina personuppgifter såsom det behövs för att uppfylla våra rättsliga skyldigheter. Dina personuppgifter lagras i vårt system som ligger på våra egna servers.

När vi inte längre behöver behandla dina personuppgifter för de ändamål som anges i denna sekretesspolicy raderar vi dina personuppgifter från vårt system.

Utlämning av personuppgifter till tredje part

Om du är betalande medlem lämnar vi ut ditt kundnummer till vår betalningsleverantör som är Payex. Detta krävs för att koppla betalningen till ditt konto på Matdagboken. Personuppgifter delas i annat fall inte ut till tredje part, men vi kan använda underleverantörer för att leverera hela eller delar av tjänsten. Sådana underleverantörer kan behandla personuppgifter å Matdagbokens vägnar.

Dina rättigheter

Nödvändig hantering av personuppgifter och hantering med stöd av samtycke
Personuppgiftsbehandling som är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra ett avtal med dig eller för att vi ska kunna fullgöra en rättslig skyldighet är tillåten utan samtycke. För att vi ska kunna samla in och hantera dina personuppgifter i något annat syfte krävs däremot att du samtycker till behandlingen. Du lämnar samtycke till hantering av dina personuppgifter i samband med att du använder våra tjänster på Matdagboken.se, i vår app, vid kontakt med vår kundtjänst.

Återkallelse av samtycke
Eftersom behandlingen av personuppgifter är baserad på samtycke, kan du närsomhelst ta samtycket tillbaka och be att få dina personuppgifter raderade. Vill du få dina personuppgifter raderade kontaktar du oss här.

Rätt att få information om vilka personuppgifter vi har sparade om dig
Om du vill ha information om vilka uppgifter vi har registrerade om dig kan du ansöka om detta. Registerutdraget lämnas på begäran och är gratis en gång per år.

Rätt till korrigering av personuppgift
Som användare av tjänsten Matdagboken har du rätt till att kräva korrigeringar, begränsningar eller borttagande av personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen.

Ändringar i sekretesspolicyn

Denna sekretesspolicy kan komma att uppdateras från tid till annan. Den senaste versionen hittar du alltid här. Vi kommer dock att meddela dig om vi gör väsentliga förändringar som kräver ditt samtycke.

 

Matdagboken i Sverige AB
Östra Varvsgatan 23
211 73 Malmö


E-post: info@matdagboken.se
Org. Nr: 556846-0793