Helene 53 år:

Då 105 kg – Nu 75 kg. Med LCHF och Matdagboken.se har Helene gått ner 30 kg!


"Och så var det här med maten. Hur få kontroll? Matdagboken blev vapendragaren. Allt fanns samlat på ett och samma ställe, recept, andra medlemmar som peppade och tillgång till rådgivning. Jag bestämde mig för att köra LCHF och kunde på ett enkelt sätt hålla koll på allt jag åt."Helene gick ner 30 kg med Matdagboken.se


Jag ville inte fylla 50 i storlek 50

Jag gillade mitt inre men inte mitt yttre. Som de flesta andra hade jag testat det mesta inom bantningsindustrin, lyckats gå ner, tappat fokus och gått upp igen. En klassisk jojo-bantare. Sommaren efter 50-årsdagen, dvs 2013, hade jag fått nog av mig själv och mina 105 kg. Jag skulle inte vagga fram.


Hittade träningen

Tränat hade jag gjort, mer eller mindre konsekvent, men nu bestämde jag mig för att min träning skulle vara precis lika viktig som ett tandläkarbesök och alltså bokas i kalendern. Sagt och gjort, stående träning varannan dag, en dag träning en dag vila. Och det var inte förhandlingsbart. Jag hittade träningsformen på Friskis, Indoor Walking (crosstrainerpass). Det kändes inte som träning, det var en sann endorfinkick!
Blev medlem på Matdagboken och valde LCHF

Och så var det här med maten. Hur få kontroll? Matdagboken blev vapendragaren. Allt fanns samlat på ett och samma ställe, recept, andra medlemmar som peppade och tillgång till rådgivning. Jag bestämde mig för att köra LCHF och kunde på ett enkelt sätt hålla koll på allt jag åt.


Jag reflekterade, valde med omsorg, blev grymt petig och behövde aldrig vara hungrig. Jag började se resultat och snart hade jag tappat 10 kg, motivationen var på topp. Men så plötsligt vägrade vågen röra sig nedåt. Den hade fastnat. Veckorna blev till månader och jag gick varken ner eller upp. Då bestämde jag mig för att göra ett tvärt bryt och åt soppa ett par veckor och efter det LCHF igen. Sen gick allt av sig själv.


Nådde målvikten och håller den fortfarande

I slutet på april förra året nådde jag min målvikt på 75kg. Jag har dragit ner på kolhydraterna rejält och jag håller vikten. Detta betyder inte att jag späker mig. Jag älskar skumtomtar och äter dem med välbehag. Vill jag ha potatisgratäng någon gång så tar jag det. För att inte tala om Ahlgrens bilar! Jag lever efter devisen – det är inte vad du äter mellan jul och nyår som gör skillnad utan det du äter mellan nyår och jul.


Ber om hjälp på restauranger
Jag är en kinkig restaurangkund, men de flesta restauranger är bara glada att kunna hjälpa till. Och ibland tackar jag dem för hjälpen genom att visa dem ”före-bilden”.  Efter-bilden står framför dem, i egen hög person -30 kg.


Blev ledare på Friskis & Svettis
Idag är jag ledare på Friskis & Svettis och håller Indoor Walking-pass, intervall. Ett fantastiskt roligt och bra sätt att vara säker på att det blir träning av. Nu kör jag 2-4 pass i veckan och min kropp älskar det! 


Jag skulle vilja gå ner tre kilo till, marginalkilon kallar jag dem. Rätt vad det är kanske jag upptäcker att jag tappat dem.


Pepp till dig som just startat resan eller har gjort en avstickare! Mina 5 bästa tips:


1. Bestäm dig! Det handlar om en begränsad tid.
2. Använd Matdagboken! Du är aldrig ensam, vi stöttar och inspirerar varandra.
3. Håll fast vid en teori och gör klart! Då blir det enklare och fokus på rätt saker.
4. Var kinkig och lite besvärlig! Det är din kamp och ditt resultat.
5. Träna! Testa tills du hittar något du gillar. Det kan ta emot i början men du kommer hitta in i det.


NJUT!


Extra viktigt att tänka på; Det är du som gör jobbet och det är du som når målet. Tillåt dig bli nöjd med dig själv, lite nu och då längs vägen, och du kommer lyckas!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansvarsfriskrivning: De uppnådda resultaten är inte enbart tack vare Matdagboken. Viktminskning är individuellt och det krävs engagemang och uthållighet för att lyckas. Vi hjälper dig gärna men du behöver göra en del av jobbet själv. Varmt välkommen!

VILL DU OCKSÅ LYCKAS? BLI MEDLEM IDAG!