icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vid besöket på sjukhuset 2013-08-21 konstaterade läkaren att mitt LDL-kolesterol låg för högt - 5,0 mål 2,5. Ny medicin och nytt besök hos min läkare om en månad. Denna månad vill jag tillbringa så nyttigt som möjligt, d v s leva normalt men ändå tänka extra på både motion och mat.

2013-08-26 rekommenderades jag att äta medelhavskost, kommer att bli svårt att genomföra med tanke på familjen men jag gör vad jag kan.

2016-11-09 LDL-kolesterolet låg på 1,9. Alla proverna i årskontrollen bra. Livet går vidare på samma sätt som hittills. Lyssna på kroppen!

2017-10-23 årlig hälsokontroll var OK. Tyvärr var inte LDL-kolestolet med i provtagningen denna gång. Kanske en miss för att jag beställde tid själv i stället för att vänta på en kallelse. Motion mycket viktig enligt läkaren.
1 januari 2019 14:43
1

Ny favorit

Fick några nya mattips och fastnade direkt på den första jag provade - Havregrynsgröt med smak av morotskaka. Ingredienserna var ju förträffliga med tanke på att detta skedde vid jultiden - kryddad med kanel, kardemumma och vaniljpulver.

Serveringstipsen var ytterligare en överraskning för mig - att jag skulle gilla dem så mycket menar jag. Har alltid hoppat över alla dessa små skålar med kärnor och annat på hotellet, lyft på locket av nyfikenhet men aldrig provat att äta. Nu strör jag ordentligt med solrosfrön på gröten och njuter, inte bara pga smaken utan lika mycket pga att de får mig att äta sakta och njuta.

Lägger inte länken här för jag såg att den inte var säker. Ni kan ju googla själva om ni vill. Såg att det finns flera att välja på.

 

 

Gillar

Kommentarer

  • 1 jan 2019 19:22
    gittan52

    Tack för tipset!

    Jag gör ofta gröten i mikron, med vatten och blandar med en mosad banan och serverar med mjölk.

    Men nu googlade jag och hittade den här sidan med fler varianter av havregrynsgröt. Ska ta och testa dem, en efter en smiley

Logga in för att skriva en kommentar.