icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vid besöket på sjukhuset 2013-08-21 konstaterade läkaren att mitt LDL-kolesterol låg för högt - 5,0 mål 2,5. Ny medicin och nytt besök hos min läkare om en månad. Denna månad vill jag tillbringa så nyttigt som möjligt, d v s leva normalt men ändå tänka extra på både motion och mat.

2013-08-26 rekommenderades jag att äta medelhavskost, kommer att bli svårt att genomföra med tanke på familjen men jag gör vad jag kan.

2016-11-09 LDL-kolesterolet låg på 1,9. Alla proverna i årskontrollen bra. Livet går vidare på samma sätt som hittills. Lyssna på kroppen!

2017-10-23 årlig hälsokontroll var OK. Tyvärr var inte LDL-kolestolet med i provtagningen denna gång. Kanske en miss för att jag beställde tid själv i stället för att vänta på en kallelse. Motion mycket viktig enligt läkaren.

Visar poster från september 2015

19 september 2015 12:30

Utsikt över Vättern

Yttterligare ett par dagar lyxigt värre. Denna gång fick jag ett hotellrum på fjärde våningen med utsikt över Vättern. Vädret var härligt även om det var på gränsen att man behövde paraply när jag steg av tåget.

Har inte varit mycket utanför bostadst...

Läs mer Kommentera
14 september 2015 16:27

Bättre flyt idag

Jag är tydligen väldigt beroende av min simlärare/tränare - f d, jag skall ju klara mig själv nu. - Hon fanns inte på plats förra veckan och det gick som det gick. Hon jobbade inte i simhallen idag heller, men hon kom och bytte några ord med mig v...

Läs mer Kommentera
12 september 2015 12:37

Lyxigt värre

Har haft förmånen att proväta mat hos en person som ska söka till Sveriges Mästerkock i morgon! Inte dåligt för lilla mig! Jag tror jag drömmer. 

Läs mer Kommentera
7 september 2015 13:38
2

Ingen flyt idag

Det kanske beror på att jag inte känner mig riktigt i balans. Drömde en konstig dröm i natt som inte vill släppa. Annars har jag haft sådan flyt dessa gångna septemberdagar att jag knappt vågat tro att det är sant. Är i alla fall nöjd med simni...

Läs mer Kommentera
3 september 2015 13:30

Yoga och zumba gold

Ja, då var det gjort! Varit nyfiken på yoga i många år, men inte vågat ge mig iväg. Nja, inte är jag då någon naturbegåvning på det. Nu är det bekräftat, men jag tänker inte ge upp efter bara en gång. Det kunde ha gått värre.

Att zumba inte skulle var...

Läs mer Kommentera