icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3023752
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
23 juli 2021 15:13
5

Ibland är livet gott

Snabbvisit på Ikea, jag trodde att det skulle bli jobbigt. Men då överraskar Paula mig med att vara urgullig. 

Klart barnet ska ha en glass då!

Bild: Mina hjärtan

Jag tog vatten och är nöjd med det, jag är inte så förtjust i glass a...

Läs mer Kommentera
22 juli 2021 13:50
13

Ny våg

Trampade idag för 25:e dagen i rad, kort pass idag eftersom jag har mycket annat jag vill och behöver hinna med. Igår på dagen kom den nya vågen, den gamla började envisas med att tappa WIFi, så i morse var första gången jag kunde använda den. De...

Läs mer Kommentera
21 juli 2021 08:18
2

Onsdag igen

Måttbandet är uppmuntrande. I och för sig har jag gått ner i vikt, -0,7kg är ett hekto mer ner än förra veckan och är inte att förakta men -2 cm i midjan, -2 cm på stussen och -1 cm på låren är mycket glädjande. Det är det jag strävar efter. 

Att bara m...

Läs mer Kommentera
19 juli 2021 09:58
4

Full rulle

Igår hann jag förvisso med det mesta jag hade planerat, men jisses så jag fick sno och snärja. Läsuppgifterna däremot blev hängande i luften, med en 4-åring och 1-åring i huset fanns det helt enkelt inte tid att sitta.

Men det är ingen klagan här, abs...

Läs mer Kommentera
17 juli 2021 12:42
12

20 dagar i rad

20 dagar i rad har jag cyklat nu, inte alltid på morgonen men någon gång under dagen. Garminklockan, som i början tyckte att jag borde återhämta mig 48 timmar eller mer, har fått ge med sig. Idag sa den 17 timmar. 

Kroppen vänjer sig. Pass som från b...

Läs mer Kommentera
15 juli 2021 15:22
5

Recept: Sportdryck

Nu när det är varmt kan det vara på sin plats att få i sig vätskeersättning, det är inte bara aktiva och motionärer som behöver detta. I den här värmen behöver alla det. Bara de salter som finns i maten kan bli lite väl sparsmakat när vi svettas mycket.

...
Läs mer Kommentera
15 juli 2021 12:14
8

Vatten!

Det börjar bli skitjobbigt med värmen nu. Jag har lurat i Paula resorb, den som är från 3 år, och försökt hålla oss svala och i skuggan men värmen är klibbig. Det är svårt att bli sval. 

Maken ska få sin andra spruta idag, jag cyklar efter att vi har v...

Läs mer Kommentera
14 juli 2021 10:00
6

Så snopet!

Igår var en hemskt stressig och rörig dag, ingenting hände då det borde eller när jag ville och alla tidtabeller raserades. Tack vare min fina dotter fick jag chansen att cykla i alla fall, och även om måltiderna hamnade i oordning på och lite fel...

Läs mer Kommentera
12 juli 2021 16:08
4

Spänd förväntan

Femtonde dagen i sträck då jag cyklat någonstans mellan 40 och 140 minuter på morgonen. I morse fick jag pallra mig upp extra tidigt eftersom jag hade ett Meet på morgonen, och jag vet att de här videomötena kan dra ut på tiden. Jag räknade iskall...

Läs mer Kommentera
10 juli 2021 22:02
7

Sommarlov

Veckorna som kommer blir utmanande, eftersom det är sommarlov. När man är 4 år vill man leka, busa och ha skoj. Men vi fick i alla fall sovmorgon, Paula är inte sämre än att hon kan sysselsätta sig själv en stund på morgonen. När hon ledsnade p...

Läs mer Kommentera
8 juli 2021 13:52
8

Elfte dagen

Och på den elfte dagen kom den som jag väntat på i över en vecka, uppgången. Bara några hekto, men en bekräftelse på att kroppen fortfarande reagerar som jag är van. Lite upp, lite ner och lite lätt obegripligt med jämna mellanrum. 

Cykeln idag gick lit...

Läs mer Kommentera
6 juli 2021 11:55
9

Måste ju testa iaf

Ok, så två avsnitt av Arrow på hojen är kanske inte det allra bästa för baken. Nu är det okej igen, men ett tag tyckte jag det var lite ledsamt faktiskt. Sittknölarna tycker inte om min hoj 

Bild: Sänkte tempot lite för att inte trötta ut mig a...

Läs mer Kommentera
5 juli 2021 10:38
15

Så var det slut

Sista säsongen avslutad. Den lämnar ett tomrum efter sig, bra serier gör det. Men den här gör det dubbelt upp, för vad ska jag titta på nu?

Alla serier jag kan komma på ligger runt 42 minuter +- någon minut.

Nu håller jag cirka 23km/h i snitt, på 4...

Läs mer Kommentera
4 juli 2021 11:50
5

Det ska bli spännande

Jag vet hur det såg ut när jag sparkade igång mitt morgoncyklade, vikt, fettprocent och allt sånt. Jag har rätt bra koll även nu.

Men jag är nyfiken på vad som händer om, säg tre veckor? Tre månader? Vad är rimligt att hoppas på? 0,5-1kg i veckan...

Läs mer Kommentera
3 juli 2021 14:06
4

Belåten

Vem tror att jag hade lust att cykla idag? Nej, jag är inte sugen alla dagar. Underskottet börjar kännas och just i morse var jag ovanligt trött. Vaknade jag i fel fas? Jag vet inte, men det var extremt segt att komma igång.

Bild: En jättetallrik m...

Läs mer Kommentera
2 juli 2021 10:52
4

WTF är det redan fredag?

Somliga säger TGIF men jag upptäckte just att det ju betyder att det är lördag imorgon. Nu kan man tycka att det är ganska sent påkommet eller att jag borde ha vetat detta redan tidigare, att efter fredag kommer vanligtvis lördag om det inte är en...

Läs mer Kommentera
1 juli 2021 11:05
1

Det flyter

Lågintensivt, somliga tar morgonpromenader. Jag sätter mig på hojen, kollar Netflix och låter kroppen vakna där. Det jag inte begriper är varför jag slutade? Min morgonrutin, att cykla en timme innan resten av dagen kickar igång, ger ju så mycket energi!

...
Läs mer Kommentera