icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5217712
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
7 juli 2024 19:30
15

En sån dag

Vilken helg! Massor av tid med barnbarnen, Paula har lekt järnet med sin systerson Mathias och haft fullt upp. Maken och jag har jagat som bävrar för att det skulle bli bra, och jag tror de små haft roligt medan deras mamma varit på jobbet.

I vår kommu...

Läs mer Kommentera
5 juli 2024 16:11
6

Nu börjar sommarlovet på riktigt

Lilltjejens sommarlov började idag på allvar, inget mer fritids och ingen förskola. 

Nästa gång det är skola är det första klass som gäller. Det firade vi på ett lokalt litet café som startats av en ung begåvning från bygden. Hon bakar allt sj...

Läs mer Kommentera
4 juli 2024 16:09
14

Tragiskt men gott

Tragiskt svårt att göra snyggt, men jag ska försöka igen för älgfärslimpa fylld med västerbottenost och kantareller var väldigt gott.


Men det måste gå att få det snyggare 

Det var svårt att få köttfärslimpan att hålla ihop på grund av svampar...

Läs mer Kommentera
19 juni 2024 14:57
3

Det enda leder till det andra

Det enda ledde till det andra och plötsligt står jag ute på gårdsplanen med den nya motorsågen och kapar björkved. 

Det är ju en sorts styrketräning det också, jag tror inte vedkapning finns men jag sätter väl upp det som styrketräning i loggen s...

Läs mer Kommentera
18 juni 2024 16:03
7

Inspiration leder till transpiration

Snackade lite träning på sociala medier och drabbades av inspiration, så hux flux möblerade vi om gästrummet så att det blir lättare att komma åt. 

Soffan stod där vikterna och stången hamnade, hojen står mitt i rummet så att jag garanterat ska s...

Läs mer Kommentera
15 juni 2024 17:06
19

Trött så in i bängen

Vikten har stigit, men jag är inte förvånad. Vi har haft så mycket att göra att det egentligen inte är klokt att jag håller ihop.

Första avslutningen t ex, Paula börjar första klass till hösten. Tiden går så oerhört fort.

Avslutningen hölls i ky...

Läs mer Kommentera
4 juni 2024 11:31
1

Fy fxn så nervöst!

Vi åkte till Malmö över dagen, som avslutning på skrivarkursen jag gått. Den slutar nämligen med att vi släpper en bok tillsammans, där alla som vill får vara med, med några kapitel ur de manus vi jobbat med under året.

Den finns att beställa gratis (m...

Läs mer Kommentera
2 juni 2024 11:49
8

Det blev rätt bra

Vad man kan hitta på second hand! En snygg ram till vår lilla kisse, för bara 25:- - det var ju som hittat! Barnet studerade tavlan i två sekunder och konstaterade att "Mamma har målat Iris", och ville absolut ha tavlan på sitt rum. 

Jag får lösa det...

Läs mer Kommentera
1 juni 2024 13:50
6

Nu blev jag glad!

Jag var ute på förmiddagen och plockade med bikupan lite, jag är nybörjare så jag vet inte vad jag håller på med egentligen men jag ville se hur de mådde och fotografera lite. Se vad som händer, vad som finns i kupan.

Denna bilden tog jag på en av rama...

Läs mer Kommentera
24 maj 2024 13:34
2

Full rulle

Jag har ingen aning om vad de där 6-8 bina har för sig som sitter på utsidan av kupan och brummar men det verkar avsiktligt i alla fall, så jag törs inte säga att de är lite bakom.

Men jag ställer mig mycket frågande till vad de håller på med.

Det...

Läs mer Kommentera
20 maj 2024 10:31
9

Då var det klart

Vi stannade en hel helg på hotellet i Öster Malma, åt gott och såg massor av vilt. Riktigt vilt också, inte bara de fåglar och kritter de hade i hängen och voljärerna.

Snart är väl älgarna vi har i hägn de enda som finns kvar, så jag tog en extra l...

Läs mer Kommentera
12 maj 2024 22:41
8

Nu händer allt samtidigt

Min träning:

Jag orkade knappt halvvägs idag, jag ska försöka ta andra halvan imorgon.

Mellanmålen ser ut ungefär så här, keso eller kvarg och ägg. Har jag varit i farten mycket tar jag en knäckemacka till, skinka eller ost beror på hur...

Läs mer Kommentera
1 maj 2024 09:20
4

Sköna maj, välkommen

Nu har vi tagit tag i att försöka rensa den mossiga grusgången, och det var galet så tungt arbete det var då! Vilken tur att jag styrketränar säger jag bara!

Vyn från trappan.

Vyn från halvvägs ut till vägen.

Så väldigt mycket händer det...

Läs mer Kommentera
28 april 2024 00:26
3

Så det gick!

Hemma igen, efter en vecka på Öster Malma (Svenska Jägareförbundets anläggning utanför Nyköping). Jag bodde där för att lära mig skjuta, primärt hagel och kula. Jag fick också många värdefulla insikter i hur man använder en älgstudsare. Nä...

Läs mer Kommentera
18 april 2024 18:23
7

Äntligen byxor

Jag hann ju vara glad över byxorna en stund i alla fall, innan något började strula så jag blev tvärilsk (jag och mitt humör..) 

I det här fallet var det en laptop som trasslade, och eftersom jag behöver den nästa vecka när jag åker bort så var...

Läs mer Kommentera
14 april 2024 13:29
10

Ved

Vi hann faktiskt få undan nästan 7m³ innan stormen kom hit, nu blåser det å andra sidan så det knakar i huset. Men det känns bra att se skjulet fyllas på, och veta att den där veden är vår. Det är något djupt tillfredsställande med det. Samma...

Läs mer Kommentera
12 april 2024 12:32
11

Händelselöst vore trevligt

Här händer det inte så mycket egentligen, jag har träningsvärk igen efter att ha grejat med motorsågen och gått och kvistat. Det vore så himla skönt att börja återvända till rutinerna igen, till lugnet. 

Allt är relativt med tanke på pappas alzheimer'...

Läs mer Kommentera
3 april 2024 17:35
12

Avdelningen mat jag knappt kan stava till

Har jag sagt att jag hittat en ny favoriträtt på det lokala sushi-stället nyligen? Bibimbap (om det är så det stavas) med kyckling.

Bara godsaker, det ligger ris under för den som vill ha sånt, men man måste äta sig ner till den och innan man kommit...

Läs mer Kommentera
30 mars 2024 09:58
6

Glad Påsk!

Eftersom jag inte är religiös så det stör är skärtorsdag och långfredag utmärkta dagar att göra sådant som jag inte hunnit med innan. Strömmen gick på morgonen, så vi fick börja dagens arbete med enbart motorsåg och entusiasm. Det gick det m...

Läs mer Kommentera