icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vid besöket på sjukhuset 2013-08-21 konstaterade läkaren att mitt LDL-kolesterol låg för högt - 5,0 mål 2,5. Ny medicin och nytt besök hos min läkare om en månad. Denna månad vill jag tillbringa så nyttigt som möjligt, d v s leva normalt men ändå tänka extra på både motion och mat.

2013-08-26 rekommenderades jag att äta medelhavskost, kommer att bli svårt att genomföra med tanke på familjen men jag gör vad jag kan.

2016-11-09 LDL-kolesterolet låg på 1,9. Alla proverna i årskontrollen bra. Livet går vidare på samma sätt som hittills. Lyssna på kroppen!

2017-10-23 årlig hälsokontroll var OK. Tyvärr var inte LDL-kolestolet med i provtagningen denna gång. Kanske en miss för att jag beställde tid själv i stället för att vänta på en kallelse. Motion mycket viktig enligt läkaren.
13 februari 2019 21:56
2

Rätt beslut

 Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenenNorstedts ISBN 9789113087986

Var lite tveksam när jag valde att läsa denna bok, men ack så lycklig jag är för att jag gjorde det.

Gillade hela boken men det var början som fick mig att skriva detta. Jag gillar att läsa skildringar om Stockholm förr i tiden men denna bok gav dessutom inblick för en annan samhällsklass och deras liv. Mina tankar gick långt tillbaka i tiden och mitt hjärta fylldes av tacksamhet för det beslutet jag fattade för länge sedan. Ett steg framåt/uppåt är OK, men ett kliv framåt/uppåt kan bli för mycket. Jag är ganska övertygad om att för mig skulle det blivit alldeles för mycket.

 

 

 

Gillar

Kommentarer

  • 14 feb 2019 05:32
    Arrietty

    Titeln roade mig så jag var tvungen att googla...aha, Magnus Ugglas memoarer! Verkar intressanta får sätta upp den på listan över böcker jag vill läsa – tack för tipset!

  • 14 feb 2019 07:45

    Härligt Arrietty! Lämnade medvetet ut namnet. Det funkade.

Logga in för att skriva en kommentar.