icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vid besöket på sjukhuset 2013-08-21 konstaterade läkaren att mitt LDL-kolesterol låg för högt - 5,0 mål 2,5. Ny medicin och nytt besök hos min läkare om en månad. Denna månad vill jag tillbringa så nyttigt som möjligt, d v s leva normalt men ändå tänka extra på både motion och mat.

2013-08-26 rekommenderades jag att äta medelhavskost, kommer att bli svårt att genomföra med tanke på familjen men jag gör vad jag kan.

2016-11-09 LDL-kolesterolet låg på 1,9. Alla proverna i årskontrollen bra. Livet går vidare på samma sätt som hittills. Lyssna på kroppen!

2017-10-23 årlig hälsokontroll var OK. Tyvärr var inte LDL-kolestolet med i provtagningen denna gång. Kanske en miss för att jag beställde tid själv i stället för att vänta på en kallelse. Motion mycket viktig enligt läkaren.
1 november 2017 13:12
1

Man får inte svära

Blev påmint om detta när Easylineledaren berättade om husförhöret i Katthult.

 

När jag var liten sade jag att man inte får svära för då får man inte gå i skolan. Frågade mamma i vuxen ålder hur hon hade fått mig att förstå att skolan var så viktig men det kunde hon inte svara på. Inte undra på det för det var inte hon som hade lärt mig det. Det var min knappt tio år äldre kusin, min idol då och min idol ännu i dag. Detta fick jag veta förra året då jag pratade med henne om detta. Vilken tur att jag tog upp det ämnet!

 

Min kusin, en lantbrukardotter, hade manat mig att göra bra ifrån mig i skolan så att jag slipper mjölka kor.

 

Så enkelt var det!

Gillar

Kommentarer

  • 1 nov 2017 14:12
    Molnbär

    Ett skäl så gott som något! 

Logga in för att skriva en kommentar.