icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vid besöket på sjukhuset 2013-08-21 konstaterade läkaren att mitt LDL-kolesterol låg för högt - 5,0 mål 2,5. Ny medicin och nytt besök hos min läkare om en månad. Denna månad vill jag tillbringa så nyttigt som möjligt, d v s leva normalt men ändå tänka extra på både motion och mat.

2013-08-26 rekommenderades jag att äta medelhavskost, kommer att bli svårt att genomföra med tanke på familjen men jag gör vad jag kan.

2016-11-09 LDL-kolesterolet låg på 1,9. Alla proverna i årskontrollen bra. Livet går vidare på samma sätt som hittills. Lyssna på kroppen!

2017-10-23 årlig hälsokontroll var OK. Tyvärr var inte LDL-kolestolet med i provtagningen denna gång. Kanske en miss för att jag beställde tid själv i stället för att vänta på en kallelse. Motion mycket viktig enligt läkaren.
19 december 2017 11:07

Lärdom

Köttfärssåsen puttrade på spisen. Bestämde mig att kolla en sak snabbt i källaren under tiden. Bråttom. Hoppsan! Sandalen i foten hade alldeles för bråttom. Den gled undan och rullade flera trappsteg före mig. Lyckades hålla mig uppe men fastnade med armbågen mellan väggen och ledstången. Så där lagom så jag inte satte mig på trappan men inte heller bröt armen. Ett fint blåmärke kommer jag säkert att få i alla fall, tänkte jag. Så fel jag hade. Inget blåmärke. Endast ett litet skrapsår som jag knappt kunde se. Ont i armbågen några timmar. Men - en lärdom fick jag. TA DET LUGNT I TRAPPORNA!

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.