icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vid besöket på sjukhuset 2013-08-21 konstaterade läkaren att mitt LDL-kolesterol låg för högt - 5,0 mål 2,5. Ny medicin och nytt besök hos min läkare om en månad. Denna månad vill jag tillbringa så nyttigt som möjligt, d v s leva normalt men ändå tänka extra på både motion och mat.

2013-08-26 rekommenderades jag att äta medelhavskost, kommer att bli svårt att genomföra med tanke på familjen men jag gör vad jag kan.

2016-11-09 LDL-kolesterolet låg på 1,9. Alla proverna i årskontrollen bra. Livet går vidare på samma sätt som hittills. Lyssna på kroppen!

2017-10-23 årlig hälsokontroll var OK. Tyvärr var inte LDL-kolestolet med i provtagningen denna gång. Kanske en miss för att jag beställde tid själv i stället för att vänta på en kallelse. Motion mycket viktig enligt läkaren.
12 november 2017 18:29
2

Varning?

Låg kvar i sängen i morse ett tag. Plötsligt kändes det som om allt skulle snurra. Öppnade ögonen. Nej, allt var stilla men det kändes konstigt i huvudet. Var en aning illamådende efteråt och hade lite ont i huvudet, vilket jag inte brukar ha.Försökte om talet var ok. Det var det och jag kunde röra mig normalt. När jag hade duschat så blev jag plötsligt yr. Nej, nu måste jag starta datorn och skicka iväg ett viktigt mail som måste vara framme imorgon. Jag vet ju inte vad det blir av det här, tänkte jag. Sedan har dagen varit normal men jag undrar varför detta hände och just nu. Tänkte prova på Tabata imorgon för jag känner jag att jag behöver något nytt men nu får det vara. Jag var ju på årlig hälsokontroll inte så länge sedan och allt var bra så jag är inte orolig. Tar det bara som ett tecken att vara rädd om mig.

Egentligen är inte detta något att skriva om här men använder detta som en anteckningsblock för mig själv. Varför döljer inte jag texten då? Jo, man vet aldrig. Det kanske finns någon som kommer med något bra.

Kommentarer

 • 13 nov 2017 07:44
  gittan52

  Jag kommer spontant att tänka på ”kristallsjukan” när jag läser om din yrsel.

  Det är något jag råkar ut för emellanåt, men har inte fått ont i huvudet iofs.

  Om jag vrider på huvudet för snabbt, åt sidan eller uppåt, så snurrar det till ordentligt.  Det är ofarligt, men väldigt obehagligt.

 • 13 nov 2017 15:33

  Tack Gittan52!

  Kristallsjukan känner jag till och i och för sig har jag känt av yrsel på sistone men jag låg stilla i sängen när det hände från första början. Just nu får jag fram en jämförelse av en torktumlare som går runt. Faktiskt en bra beskrivning. Det är säkert inte något att bry sig om. Lite yrsel kan även unga människor ha som en ung läkare sade till mig en gång, men visst är det obehagligt och förargligt om det händer bland folk.

  Ha det bra!

Logga in för att skriva en kommentar.