icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vid besöket på sjukhuset 2013-08-21 konstaterade läkaren att mitt LDL-kolesterol låg för högt - 5,0 mål 2,5. Ny medicin och nytt besök hos min läkare om en månad. Denna månad vill jag tillbringa så nyttigt som möjligt, d v s leva normalt men ändå tänka extra på både motion och mat.

2013-08-26 rekommenderades jag att äta medelhavskost, kommer att bli svårt att genomföra med tanke på familjen men jag gör vad jag kan.

2016-11-09 LDL-kolesterolet låg på 1,9. Alla proverna i årskontrollen bra. Livet går vidare på samma sätt som hittills. Lyssna på kroppen!

2017-10-23 årlig hälsokontroll var OK. Tyvärr var inte LDL-kolestolet med i provtagningen denna gång. Kanske en miss för att jag beställde tid själv i stället för att vänta på en kallelse. Motion mycket viktig enligt läkaren.
2 januari 2018 23:27
3

Tolkning

Hörde några personer tala och genast tolkade jag det på mitt sätt. Blev upprörd och kände att jag måste höra någon annans åsikt om saken. Någonting sade mig dock att jag visste för lite för att säga något. Jag hade ju inte hört speciellt mycket. Nu vet jag hela historian och är jätteglad att jag var tyst. Det hade inte gjort något om jag hade sagt något men det skulle ha varit pinsamt. Jag fick mig en bra läxa nu när jag ändå försöker se livet från den positiva sidan framför allt.

Saker är inte alla gånger så som våra ögon eller öron tolkar dem.

Kommentarer

 • 3 jan 2018 07:10

  Bra tänkt - det är lätt att övertolka innan man vet alla fakta. yes

 • 3 jan 2018 08:08
  Arrietty

  Med en talför tonårsdotter i huset blir jag ständigt påmind om detta med tolkningar, hon är verkigen en dramaqueen som tolkar allt emot sig själv, jag bara häpnar. Mina ödmjuka förslag till alternativa tolkningar (som inte går ut på att hon är dum, ful och otrevligt) avfärdas...jaja. Ålder och erfarenhet ändrar ju det där, men jag tror att man har nytta av en del mental träning också.

 • 4 jan 2018 09:18
  gittan52

  Vilket bra beslut du tog!

  Själv får jag ofta tänka efter innan jag kommenterar något. Tror att det har med uppväxten, och även personligheten, att göra. Jag vill inte verka ointresserad, men det kan bli fel ibland.

   

Logga in för att skriva en kommentar.