icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vid besöket på sjukhuset 2013-08-21 konstaterade läkaren att mitt LDL-kolesterol låg för högt - 5,0 mål 2,5. Ny medicin och nytt besök hos min läkare om en månad. Denna månad vill jag tillbringa så nyttigt som möjligt, d v s leva normalt men ändå tänka extra på både motion och mat.

2013-08-26 rekommenderades jag att äta medelhavskost, kommer att bli svårt att genomföra med tanke på familjen men jag gör vad jag kan.

2016-11-09 LDL-kolesterolet låg på 1,9. Alla proverna i årskontrollen bra. Livet går vidare på samma sätt som hittills. Lyssna på kroppen!

2017-10-23 årlig hälsokontroll var OK. Tyvärr var inte LDL-kolestolet med i provtagningen denna gång. Kanske en miss för att jag beställde tid själv i stället för att vänta på en kallelse. Motion mycket viktig enligt läkaren.
2 mars 2018 11:29
4

Minnen

Så trött på att höra klagomål om vädret. Visst är det jobbigt och besvärligt men jag mår i alla fall inte bätte av att höra ständigt dessa negativa kommentarer.

Det blev tre promenader igår à två kilometer, stundtals oplogade trottoarer, stundtals helt ok plogade. Jag njöt för jag tänkte på mamma. Jag kom ihåg hur hon gick före mig i snön, släpade fötterna så jag skulle få det lättare att gå. Lite i smyg gjorde jag likadant och låtsades att någon skulle få nytta av mina spår. Jag njöt för att det inte var så kallt som häromdagen då det blåste så det kändes i ögonbrynen. Vissst blev det jobbigt till slut men då hade jag turen att en granne stannade till och vi pratade bort en stund. Då var stegen lätta igen.

Kommentarer

 • 2 mar 2018 11:57
  gittan52

  Vädret verkar vara något väldigt centralt för många och ofta då som ursäkt för både det ena och det andra. Det enda jag ser att vi kan göra är att anpassa oss efter det väder som råder. 

 • 2 mar 2018 13:18

  Jag håller med dig, vad hjälper det att gnälla? Tack för din fina din berättelse om hur du sopade spåret åt den som kom efter, precis som din mamma brukade göra. Du fick mig att le, och tänka på min egen mamma.heart

 • 2 mar 2018 14:56

  Hej , ”energigivare” där! Tack för ditt positiva sett att se på snön. Precis som seglar67 log jag åt dina / mina egna barndomsminnen. Jag tänker ofta ” gör gott= få gott” och då tänker jag inte på nåt man kan äta😉

 • 3 mar 2018 15:32

  Vad glad jag blev! Tack alla!

Logga in för att skriva en kommentar.