icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vid besöket på sjukhuset 2013-08-21 konstaterade läkaren att mitt LDL-kolesterol låg för högt - 5,0 mål 2,5. Ny medicin och nytt besök hos min läkare om en månad. Denna månad vill jag tillbringa så nyttigt som möjligt, d v s leva normalt men ändå tänka extra på både motion och mat.

2013-08-26 rekommenderades jag att äta medelhavskost, kommer att bli svårt att genomföra med tanke på familjen men jag gör vad jag kan.

2016-11-09 LDL-kolesterolet låg på 1,9. Alla proverna i årskontrollen bra. Livet går vidare på samma sätt som hittills. Lyssna på kroppen!

2017-10-23 årlig hälsokontroll var OK. Tyvärr var inte LDL-kolestolet med i provtagningen denna gång. Kanske en miss för att jag beställde tid själv i stället för att vänta på en kallelse. Motion mycket viktig enligt läkaren.
28 december 2018 16:36

Klok av erfarenhet?

Stannade hemma från träningen idag, fast jag bestämde mig inte förrän i morse. Hoppades ända till det sista att jag skulle känna mig bättre idag.

 

Har lite ont i halsen, inte mycket, så visst hade jag kunnat träna, men valde att avboka när jag vaknade eftersom halsen kändes likadant som när jag gick och lade mig. 

 

Tråkigt,  för det var en ny ledare. Jag var nyfiken men - han är kvar på onsdag. Då börjar ett nytt träningsår. Spännande! År 2018 slutade med 2,7 ggr/vecka. På höstterminen fanns inget pass jag kunde ersätta frånvaro med. Ibland kan man bara inte vara hemma alla träningsdagar. Det blir bättre i vår för då kommer två nya pass som jag kan gå på om jag är förhindrad någon av de vanliga dagarna. 

 

Det är helt underbart att vakna på morgonen, känna blodet cirkulera i HELA kroppen och inte ha ont någonstans.

 

Konstigt att några underliga bagateller fastnar för alltid i minnet och kommer till användning decennier senare, men nu får det räcka för denna gång.

 

Gott Nytt År!

 

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.