icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vid besöket på sjukhuset 2013-08-21 konstaterade läkaren att mitt LDL-kolesterol låg för högt - 5,0 mål 2,5. Ny medicin och nytt besök hos min läkare om en månad. Denna månad vill jag tillbringa så nyttigt som möjligt, d v s leva normalt men ändå tänka extra på både motion och mat.

2013-08-26 rekommenderades jag att äta medelhavskost, kommer att bli svårt att genomföra med tanke på familjen men jag gör vad jag kan.

2016-11-09 LDL-kolesterolet låg på 1,9. Alla proverna i årskontrollen bra. Livet går vidare på samma sätt som hittills. Lyssna på kroppen!

2017-10-23 årlig hälsokontroll var OK. Tyvärr var inte LDL-kolestolet med i provtagningen denna gång. Kanske en miss för att jag beställde tid själv i stället för att vänta på en kallelse. Motion mycket viktig enligt läkaren.
4 januari 2018 18:13
3

En klok bilreparatör

Hämtade bilen idag. Den borde ha varit ok efter byte av kupéfläkt men efter en liten resa började det låta konstigt i bilen igen. Har de missat något? Jag vet att det var ett besvärligt arbete. Tillbaka till verkstaden. En reparatör följde med och lyssnade. Han körde bara några meter och konstaterade att jag förmodligen hade fått en sten i bromsarna. Han fick jobba en bra stund. Under tiden pratade vi lite smått. Efteråt kände jag att hans bemötande av mig hade gjort mig gott. Han "lyfte" mig genom att säga att jag reagerade rätt, jag gjorde rätt som kom tillbaka och mina funderingar om  hur jag skall göra om samma sak händer igen bekräftade han. Han var kanske "bara sig själv" men det är skönt att träffa människor som behandlar en med respekt även om man kanske själv känner sig besvärlig eller dum.

På vägen till verkstaden bestämde jag mig att jag behöver en bil, att jag skall köra mera bil både för min och bilens skull, att jag litar på mig själv och min förmåga. Största delen av mitt förvärvsliv hade jag långa arbetsresor med bil dagligen. Varför skulle jag inte duga nu? Osäkerhet, rädsla, lite praktik är mycket värre än åldern. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 4 jan 2018 18:27

  Tänk så lite det behövs för att man ska "lyfta". Respekt och att bli sedd och bekräftad. Tyvärr är det lätt att bli mer och mer osynlig med åren, speciellt som kvinna. Risken är stor att man börjar förminska sig själv. Bra att du reagerade som du gjorde, med att räta på ryggen, motarbeta osäkerheten och bestämma att du duger! Pepp, pepp!

 • 4 jan 2018 19:26
  gittan52

  Vad bra att du åkte tillbaks till verkstan och att du blev glad över hans bemötande!

  Nu för tiden försöker jag alltid nicka, eller heja, på personer jag möter under mina promenader. Det värmer när jag får trevliga leende tillbaks.

 • 5 jan 2018 12:06

  Tack seglar67 och gittan52! Blev gråtfärdig av er vänlighet. Jag skall nog inte vara så hård mot mig själv och överväga hit och dit innan jag skriver. Känns det rätt att skriva så skall jag skriva! Annars går jag misste på all vänlighet på denna sida.

  Tack även ni andra!

Logga in för att skriva en kommentar.