icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vid besöket på sjukhuset 2013-08-21 konstaterade läkaren att mitt LDL-kolesterol låg för högt - 5,0 mål 2,5. Ny medicin och nytt besök hos min läkare om en månad. Denna månad vill jag tillbringa så nyttigt som möjligt, d v s leva normalt men ändå tänka extra på både motion och mat.

2013-08-26 rekommenderades jag att äta medelhavskost, kommer att bli svårt att genomföra med tanke på familjen men jag gör vad jag kan.

2016-11-09 LDL-kolesterolet låg på 1,9. Alla proverna i årskontrollen bra. Livet går vidare på samma sätt som hittills. Lyssna på kroppen!

2017-10-23 årlig hälsokontroll var OK. Tyvärr var inte LDL-kolestolet med i provtagningen denna gång. Kanske en miss för att jag beställde tid själv i stället för att vänta på en kallelse. Motion mycket viktig enligt läkaren.
13 juli 2018 14:32
4

Bokrekommendation

Rekommenderar varmt The 4 Pillar Plan av Dr Rangan Chattejee. Jag fick tips om den i morse så jag har bara lyssnat på början men gillar vad jag hört. Vi kan nog alla hitta tips och hjälp på många sätt oavsett om vi har problem i livet eller inte.

Gillar

Kommentarer

 • 13 jul 2018 21:19
  gittan52

  Vad är det som du själv tycker är bra med boken?

 • 14 jul 2018 09:55

  Tack för din fråga Gittan52! Som sagt jag har inte kommit så långt i boken ännu men jag kände starkt att detta är något jag inte kan låta passera. Det finns många sårbara läsare här. Jag har dragit mig för att skriva fast hjärtat har lidit med dem. Att kunna tipsa om en bok som ger metoder att göra en förändring i livet som påverkar hela människan kändes som en lättnad.

  När jag läste det första kapitlet fanns där ett exempel som fick mig att säga JA!!! - högt t o m tror jag. Då loggade jag in mig i MD.

  Kapitlet handlade om stresshantering. Ett av råden var att varje dag unna sig en stund enbart för sig själv MED GOTT SAMVETE. 

  Hoppsan! Vilken massa händelser och tankar ilade förbi i mitt huvud. Hm, jag är kanske inte bara en egoist. Jag är kanske t o m klok.

  Om något inte fungerar som väntat beror det kanske på metoden, inte på människan, och förändringen är kanske bara en liten detalj.

   

   

 • 14 jul 2018 12:35
  gittan52

  Med åren har tiden jag unnar mig själv blivit större och större  smiley
  Så var det ju inte när grabbarna var små…

  Jag tillbringade några timmar med yngste sonen och hans dotter (1,5 år) och han konstaterade att det inte var så lätt att vara förälder alla gånger. Jag kunde inte annat än att hålla med.
  Skillnaden när vara grabbar var små och när sonens dotter är liten är att vi aldrig hade hjälp av några far- eller morföräldrar. Vårt lilla barnbarn har både och.

  Men jag ger dem en stor eloge i att de ger varandra egen tid så ofta det bara går. De ger sig själva tid tillsammans också när någon i vår generation kan rycka in.

  Utan att ha läst/lyssnat på boken så tycker jag att det vore intressant om du tar upp lite olika funderingar som dyker upp framöver.

  Vi kan inte ta hänsyn till ”känsliga läsare” utan det är fritt fram att ta upp vilket ämne vi än tycker är viktigt. Det är i alla fall min åsikt.  yes

 • 14 jul 2018 18:49

  Tusen tack Gittan 52! Vilka kloka ungdomar! Tummen upp till er alla!

  Det blir nog att köpa ett pappersexemplar också så att jag kan göra anteckningar.

   

  Tack för uppmuntran!

   

Logga in för att skriva en kommentar.