icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vid besöket på sjukhuset 2013-08-21 konstaterade läkaren att mitt LDL-kolesterol låg för högt - 5,0 mål 2,5. Ny medicin och nytt besök hos min läkare om en månad. Denna månad vill jag tillbringa så nyttigt som möjligt, d v s leva normalt men ändå tänka extra på både motion och mat.

2013-08-26 rekommenderades jag att äta medelhavskost, kommer att bli svårt att genomföra med tanke på familjen men jag gör vad jag kan.

2016-11-09 LDL-kolesterolet låg på 1,9. Alla proverna i årskontrollen bra. Livet går vidare på samma sätt som hittills. Lyssna på kroppen!

2017-10-23 årlig hälsokontroll var OK. Tyvärr var inte LDL-kolestolet med i provtagningen denna gång. Kanske en miss för att jag beställde tid själv i stället för att vänta på en kallelse. Motion mycket viktig enligt läkaren.
25 januari 2019 12:25
2

Att jag inte lär mig

utan går på dessa erbjudanden om fem stycken kiwi för 25 kr gång på gång!  Sura så man knappt kan äta dem. Nu har jag i alla fall kommit på vad jag kan göra med dem. Mixa

1 banan

2 kiwi

1 grapefrukt

Vatten

Det borde vara 2 msk proteinpulver också enligt receptet. Det har jag ju inte hemma.

 

Fick tips om att man kunde ersätta proteinpulvret med hampapulver men det har jag inte heller hemma.

 

Huvudsaken är att jag blir av med dessa sura kiwin.

Gillar

Kommentarer

 • 25 jan 2019 19:04
  ulla165

  Det tycker jag var ett kap! Det blir många smoothies...

  Den 24 sep skrev jag i min blogg:

  Jag har hittat en riktigt god och nyttig smoothie, som dessutom lär hjälpa en att bli av med Xtra kilon. Tro't den som vill, men god är den... och jag som varit motståndare till allt vad smoothies heter. Jag har fixat med de olika recepten på 'Steg för hälsan's sida och skapat min egen variant på Banansmoothien. Var så goda!

  e4bd76c3-65c1-44ac-9440-9ca06a3a8fca.jpg

  Banansmoothie
  (2 port)
  ( ca 150 kcal)
  1 banan
  1 kiwi, ev
  1 avokado
  1 gäng fryst bladspenat e färsk babyspenat
  24 cl ljummet vatten
  1-2 matsked riven ingefära
  -
  Lägg till ingr efter smak i mixern och blanda väl. Drick den 45 min före måltid.

  http://stegforhalsa.se/banansmoothie-for-otrolig-viktnedgang/

 • 25 jan 2019 19:15

  Wow! Du har fått med allt jag har hoppats på, tror jag. Tack, Ulla165!

   

Logga in för att skriva en kommentar.