icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Ann63s blogg

LCHF 87 kg 67 kg 151811
I´m back...............igen.
58-årig tjej ifrån Viksjö som ligger norr om Stockholm som vill gå ner 10-15 kg.
Är nyfiken på att testa Keto / LCHF och behöver en massa tips & råd av er
19 september 2017 10:56
10

6 veckor upp & ner

I sex veckor har jag nu kört Strikt super strikt LCHF, och det har gått upp & ner, sista veckan gick jag upp igen, men var så dum att jag drack alkohol i fredags så det har nog sina orsaker.

Totalt på 6 veckor har jag minus 3,9 kg & 11 cm runt magen smiley då magen är viktigast nu är det bara 27 cm kvar till 80 cm som vad jag förstår att det normala på oss kvinnor, sakta men säkert hoppas jag att det kommar att gå vägen. Vikten ligger nu på 83,2 kg och jag vill ner till 70 kg, men gärna till 65 kg om möjligt, då jag är bara 165 cm över havet.

Tycker faktiskt att det går bra med maten och fördelningen, men sista tiden har jag faktiskt blivit lite hungrig, så måste nog få in ett litet mellanmål mellan lunch kl 12 och middag kl 18.  så skall nog även det bli bra.

KBT går bra, lite samma sak nu, nöta in det i skallen bara, läser, funderar, skriver dagbok. och det är toppen, registrerar maten här på MD och skriver dagbok i kalendern om hur dagen varit, hur jag sovit humör mm.... och det hjälper man tänker till.

Oftast men inte i söndagskväll då jag kört sonen och hans fru hem till hennes familj skulle jag fixa lite i hans rum och där ligger det en Marabou choklad kaka, och vad gör jag, jo tar med den till tv:n och proppar i mig, helt utan att tänka.......... försökte fundera på varför men kunde inte se någon anledning.devil

Jag är inte ens speciellt förtjust i choklad, så sjukt, men men, bara att börja om igen.... så skall det nog gå vägen. cheeky

Hösten är på ingång känns jobbigt att byta ut skorna och jackorna hemma, hade hoppats på en varm september som de har varit den sista tiden. Hösten är härlig men inte redan.

Kram & Pepp till er alla 

f926f243-1289-4e01-aa66-08ff10e65979.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 19 sep 2017 14:22

  Grattis till minskningen! Det här kommer att gå bra för dig! Huvudsaken när man faller är att man inte slår på sig själv. Att analysera är bra för att kunna hitta orsak och för att förstå för att undvika att göra om det och sen bara köra på som vanligt.

  Härlig bild!

 • 19 sep 2017 15:36
  Monqi

  Bra jobbat! Och "trillar" gör vi alla ibland det viktigaste är att bara fortsätta framåt efter det, för bakåt kan vi inte ändra på! 

  Såg många likheter mellan oss, jag är 51, 166 cm hög, målvikt ca 66 kg, väger nu 82,6 och har ungefär samma cm kvar till bra midjemått laugh  Nu kämpar vi vidare! Heja heja...

 • 19 sep 2017 15:49

  Monqi

  Det håller jag verkligen med om vad lika vi ligger till så nu ser vi till att vi kämpar på och kommer i mål. Detta med kulor i burk var ju super duper kul. Det kommer jag att fixa måste bara hitta något att lägga i burken som verkar bra, kanske gå ner i källaren och se om jag har barnens kulor kvar smiley

  Incoma

  Tack för pepp, skönt att ifråga sätta sig själv, men blir galet när man egentligen inte vet varför. Bilden har jag tagit ifrån google så fint är det tyvärr inte där jag är nu. wink

  Kram och pepp till er

 • 19 sep 2017 15:53

  Monqi

  Som sagt häftigt detta med burkarna som du lånat av Havet, men nu undrar jag hur många kulor jag skall lägga i.

  Starta ju på 87.1, vill ner till 70, men helst till 65, så frågan är vilken siffra skall jag ta.

  Undra om jag skall skriva 69 och lägga några kulor i en egen burk ner till 65.

  Kul detta verkligen kul, nu blir det att shoppa burkar och kulor, eller kan man hitta på något annat kul tro

  Kram igen

 • 19 sep 2017 16:25

  Vi är nog tre som är lika *skrattar*. Jag är 51, jag är 167, ligger på 86, har satt målvikten till 70 men vill också gärna ner till 65 men tänker att det beslutet får jag ta senare.

 • 19 sep 2017 18:59
  Monqi

  Jag funderade oxå på mängden kulor... men sen bestämde jag att jag lägger i 310 st (31 kg) startade i år på 97 kg och tänkte då "vilken målvikt skall jag sätta?" först tänkte jag kanske typ..75 kg... då är det ju inte lika långt dit.. men sen skärpte jag till mig wink NU skulle jag ju göra detta en gång för alla, inte banta och sen gå tillbaka till gamla vanor = gå upp i vikt igen, när man slutar banta och tycker att man är "klar"... nej denna gång har jag ju insett att jag absolut INTE bantar, utan lägger om kosten på livstid om jag ska nå dit jag vill och stanna kvar där denna gången!

  Så, jag tänkte att 66 kg är ett bra mål, inte för högt inte för lågt, realistiskt i mitt tycke, men ändå med full förståelse att jag kanske känner annorlunda under resans gång, trots allt har jag inte vägt det sedan innan jag fick barn, första kom 1989 och efter det började den eviga kampen om vikten, och har pågått sedan dess... känner jag att jag stortrivs med mig själv på 70 kg så är det ju bra så, eller om jag når 66 och känner att nåt kg till vore bra... Så det är ju inte hugget i sten, även om man från början sätter ett ungefärligt mål.

  Stannar jag på 70 kg och är nöjd, så tar jag helt enkelt bort kvarvarande kulor! Då har jag ju ändå fått flytta över 270 st kulor till rätt burk, hur häftigt är inte det? laugh Men sen har jag ju delmål som inte syns i kulorna... som jag hade att gå ner 10 kg till midsommar, det klarade jag med marginal, att komma under 90, att nå 85 var andra mål i mindre steg, och nu väntar jag på att komma under 80... smiley osv

 • 19 sep 2017 20:24
  aregnisw

  Det går nog lite upp och ner för de flesta här på MD tror jag det märker man i bloggarna i alla fall och det är ju därför vi är här för att prata av oss om våra dumheter och även våra framgångar med vikt m m.  

  Jag tycker du är duktig och du har ju gjort stora framsteg ändå så ta det lugnt, och att unna sig något då och då är väl inte helt fel men jag håller med dig man behöver ju inte äta sånt man inte egentligen tycker om jag kan göra samma sak som dig ibland.

  Kram och pepp till dig med heart 

 • 20 sep 2017 07:33

  Kram till er alla, så spännande att få följa er heart

  Nu kämpar vi ihop

 • 20 sep 2017 08:21
  ulla165

  Jag började med ett Pärlband. Jag tog efter bubbel63 här i MD… hon gjorde ett pärlhalsband – en pärla för varje hekto. Snyggt! För varje hekto trär jag en liten svart pärla på tråden, när det kommer till fem hekto så blir det en stor svart pärla, sedan fyra små svarta igen och sedan är jag uppe i ett KILO och då trär jag en stor silverpärla på tråden. Nio silverpärlor = -9 kg! 

  3afd3e59-1e9a-44f7-80e4-a3f217274ee1.JPG Vardags hänger den på väggen där jag kan se den...

 • 20 sep 2017 17:55
  Monqi

  Wooow Ulla165 det var ju oxå superfiffigt, visuellt! laugh

Logga in för att skriva en kommentar.