icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
EN LÅNG ÖKENVANDRING LETANDE EFTER DEN PERFEKTA VIKTEN SLUTFÖRDES den 25/3 2013. Då hade jag tappat 20 kg och landat på 95! efter drygt 8 veckor med pulverdiet.

Efter den stora nedgången har jag gått upp till 117kg den 17/8 2014 det är där jag nu börjar mitt nya liv med hopp om en varaktig viktnedgång och ändring av kostvanor, vilket inte funkade förra gången.
2 september 2013 18:29
3

5:2 för hela slanten

Hjälp, måste jag börja med 5:2 det enda man hör i viktbruset just nu. I början av året när jag körde pulver var det LCHF. Vad är fördelarna ochg framför allt vad är nackdelarna ...om det finns några med 5:2 ? Känner mig gammalmodig som räknar kalorier när detär 5:2 för hela slanten. Vågen är med mig efter att stått stilla flera dagar. Nu ner 0,5 kg inte mycket men jag är nöjd... tränar mycket så det blir väl mer muskler och minder fett. Ha en fin månagskväll!

Kommentarer

 • 2 september 2013 18:59
  Det talas mycket om fördelarna med 5:2 men som min kollega dietisten påpekade härom dagen så har man inte kunnat göra några långtidsstudier så man vet inte med säkerhet hur det påverkar kroppen att äta just så. Min andra kollega kör 5:2 och han upplever att han mår bra och har gått ner i vikt trots att det nog inte var hans ursprungliga mål. Han har diabetes och har fått bättre värden efter att ha börjat. Det finns en risk att man under de dagar man äter mer inte är lika noggrann med att få i sig näringsriktig mat utan äter mat som har energi men inte näring. T ex att man lever på buljong två dagar i veckan (lite näring) och resterande dagar äter på McDonalds.... Då får man ju inte i sig det man behöver. Men om man fortfarande ser till att få i sig vad man behöver i form av proteiner, mineraler, vitaminer etc så behöver man ju inte oroa sig för det. Personligen tycker jag att det är orimligt att det plötsligt ska bli "ute" att räkna kalorier, om du mår bra av det och det fungerar så bry dig inte om huruvida du är gammalmodig eller inte. Det kommer nog att komma många dieter under årens lopp, vanligt hederligt kaloriunderskott kommer troligen finnas med som ett av många alternativ ändå! Jag kör det också och jag både mår bra och har blivit av med det värsta av "kärlekshandtagen" ;) Kör så det ryker men bry dig inte om vad som är trendigt utan vad som får dig att må bra!
 • 2 september 2013 19:22
  paloma
  Jag räknar kalorier även om jag äter efter 5:2 dieten, jag äter ca 2000 kalorier de andra 5 dagarna och har upptäckt att jag äter för lite annars.
 • 2 september 2013 19:24
  jag gick ner med 5:2 i våras men klarade inte det för att min kropp blev stressad av fastan... men jag hade gått ner det jag behövde när jag avbröt dieten... var bra på så sätt att man kunde äta lite gott emellanåt men jag kaloriräknade alla dagar ändå... gick ner ca 0.5 kg i veckan...det var kul! har hört andra som jag som fått hetsbeteende, triggar igång anoretiska drag..men det är ju jättemånga som det funkar jättebra för... jag tycker du ska prova och märker du att du mår bra så är det ju bara att fortsätta! :D lycka till!!

Logga in för att skriva en kommentar.