icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Den här bloggen handlar främst om min mat och träning, stress och sömn och annat som hör hälsan till.
Hur jag lyckas och misslyckas med det jag företar mig.

Jag läser nästan alla blogginlägg här på matdagboken och blir väldigt inspirerad av många och vill gärna vara med och hjälpa till att peppa och motivera andra. Har ni åsikter och tankar om det jag skriver blir ingen gladare än jag om ni delar med er här i kommentarsfältet!

Matdagboken ser jag som ett forum för goda råd och hjälp med motivation. Så vi slipper snubbla över samma stenar där någon annan redan snubblat!

http://cirpaslivmedlchf.blogg.se/ är en blogg med tankar om mitt liv, min mat, min träning, min familj och bara allmänt ditt och datt.
Titta gärna in på den med om ni har tid!
23 juli 2013 10:25
6

Periodisk fasta

Det går bra med min 16/8 fasta. Nu har jag ju hållit på ganska länge till och med! 13 dagar. Jag dricker i och för sig två koppar kaffe med mjölk varje dag även om jag vet att det borde vara bara slätt svart kaffe. Jag tror inte att det gör så jättemycket, men om någon vet annorlunda så kan ni väl hojta till!? Jag äter lunch vid 11 tiden och sedan middag vid 18-19 tiden. Däremellan äter jag inget alls. Förutom en kopp kaffe klockan 7 på morgonen och en till klockan 9. Sanning med modifikation så klart. I helgen har vi ju grillat och middagen har blivit senare och så har jag druckit vin och ätit paj... Men på det stora hela har det funkat jättebra med fastan! Jag är inte hungrig mellan måltiderna, får inga blodsockerdippar eller humörsvängningar eller hungerknorr i magen. Jag mår bara bra. Det är så här vi är ämnade att äta. Och så LCHF mat förstås. Det är min fasta övertygelse. Nu ska jag leta kladdkakerecept à la LCHF på nätet. Hoppas ni får en härlig tisdag!

Kommentarer

 • 24 juli 2013 07:48
  Maddal85: Ja, man mår bättre! Och man tappar i vikt. Jag har dock inte tappat i vikt, men står still trots att jag ätit väldigt mycket glass, vin och annat strunt. Känner mig övertygad att jag kommer gå ned om jag bara slutar "sommaräta", men känner ingen brådska just nu... :P Eminemma: Jo, så här är vi ämnade att äta! Minus kaffe såklart... men det GÅR ju bara INTE!? Och frågan är just den, hur mycket påverkar mjölken cellreparationerna??? Jag ska googla det, det finns säkert olika uppfattningar, som vanligt! :)
 • 23 juli 2013 19:41
  Hur har det funkat med vikten då? Tappar man nått och mår man bättre utav det? Funderar själv på att testa det där :)
 • 23 juli 2013 21:31
  Låter bra! Kaffet på fm saknade jag ... Vet inte om det förstör att ha mjölk i. Cellreparationer, `stress` av kroppen (positivt här), det kanske påverkas? Men om vikten går neråt så tror jag du kan köra vidare. Självklart måste det vara så här vi är ämnade att äta (-kaffe ;)). Jag är sugen på att köra igen...
 • 23 juli 2013 21:32
  *minus kaffe, menade jag ;)
 • 24 juli 2013 13:58
  Eminemma: lite mjölk i kaffet påverkar inte om man ska tro den här artikeln här på matdagboken: http://www.matdagboken.se/?p=artiklar&ArtikelID=110
 • 24 juli 2013 15:05
  Tjoho! Då ska jag på det igen. Min äggfrulle kan jag ju äta till lunch istället, och så får jag mer motivation att inte äta mörk choklad på kvällarna... :)

Logga in för att skriva en kommentar.