icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Är en småstadstant med ambitioner på normalvikt .... av hälsoskäl och av fåfänga ... men klockan närmar sig tjugofyra med stormsteg! Knäna trilskas, konditionen är urusel, vikten ökar, humöret dalar och metabola syndromet bankar ihärdigt på dörren.

Har bantat hela mitt vuxna liv ... två kilo upp och ett och ett halvt kilo ner varje år ... en precis lagom takt för att sticka huvudet i sanden.

Har prövat det mesta men aldrig lyckats gå ner rejält i vikt. Nu gör jag ytterligare ett försök. Får se om jag orkar blogga.

 
18 mars 2013 10:37
2

Dag 3.18

Måndag och en ny start på tillvaron. Efter att ha spårat ut ordentligt pga olika privat- och arbetsskäl har jag nu vänt på kuttingen igen … inte mycket men dock! Dagliga långa hundpromenader och en halvtimmes power-walk plus 10 minuters jogging varannan dag. Joggen ska ökas på lite varje vecka och inom kort kommer jag att anmäla mig och några vänner till ett av Vårrusen. När jag började måndagsväga mig och skriva ner vikten regelbundet i februari 2011 vägde jag drygt 77 kilo med en midja på 94 cm och hade ett hyfsat blodtryck. Jag har nu alltså gått upp 6 kg på drygt två år.??!! Och midjan ska vi inte tala om … har varit upp i över 100. Dagen idag skulle som sagt bli en nystart och som nu efter PW-turen och duschen startat med MBC. … då ringer precis hantverkaren som vi väntat på i flera månader … och så är dom planerna körda … och dessutom ska jag ha en föreläsning på en plats 10 mil från bostaden i kväll ... hur ska jag orka skärpa mig och åtminstone komma ner till februari 2011-års vikt?

Kommentarer

  • 18 mars 2013 11:10
    Det kan ju inte vara full-bokat jämt och ständigt, resten av livet. Det låter inte rimligt. Förr eller senare måste det lugna ner sig. Under tiden är det bästa du kan göra att hålla koll på kosten, det är ändå där nyckeln till viktnedgång ligger. Motion är bra, men inte nödvändigt. Pepp!!!
  • 18 mars 2013 11:32
    Säg inte hur, säg att du ska ner 2011 års vikt. Du kommer lyckas. Pepp!

Logga in för att skriva en kommentar.