icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Den här bloggen handlar främst om min mat och träning, stress och sömn och annat som hör hälsan till.
Hur jag lyckas och misslyckas med det jag företar mig.

Jag läser nästan alla blogginlägg här på matdagboken och blir väldigt inspirerad av många och vill gärna vara med och hjälpa till att peppa och motivera andra. Har ni åsikter och tankar om det jag skriver blir ingen gladare än jag om ni delar med er här i kommentarsfältet!

Matdagboken ser jag som ett forum för goda råd och hjälp med motivation. Så vi slipper snubbla över samma stenar där någon annan redan snubblat!

http://cirpaslivmedlchf.blogg.se/ är en blogg med tankar om mitt liv, min mat, min träning, min familj och bara allmänt ditt och datt.
Titta gärna in på den med om ni har tid!
1 juli 2013 13:32
2

Tänder och LCHF!

Jag var hos tandhygienisten imorse. Lite orolig är väl alla innan man ska gå dit och bli bedömd? Jag kände dock att "den här gången har jag i alla fall gjort mitt bästa". Nästan i alla fall... Jag har slarvat med tandborstningen på kvällarna ibland måste erkännas, men inte så ofta som jag brukade förr i tiden. Och det kändes ju bra. Hur som helst har jag aldrig blivit så glad av ett besök på en tandläkarmottagning i hela mitt liv! Hygienisten blev så väldigt imponerad av mina tänder och ödslade på adjektiven och superlativen och sa att det var oklanderligt skött och att det var sällan hon fick se sånt här. Inga hål och ingen tandsten och fint friskt tandkött! Detta är kanske vardagsmat för er när ni går till tandläkaren? Men absolut inte för mig! Sist jag var hos hygienisten i augusti 2011 hade hon en lång utläggning om tandlossning och att jag borstade fel och det ena med det andra. Jag fick så mycket skit och skäll att jag lommade hem med svansen mellan benen och kände mig usel. Jag hade flera hål som jag sedan dess har lagat, fick rycka ut lite visdomständer som det såg ut att växa mossa på minst sagt... Visst var det så att jag då bestämde mig för att sköta mina tänder, men som med allt annat så går det bra och ibland mindre bra. Jag borstar fortfarande med vanlig tandborste och inte med eltandborste som hon då ordinerade. (Av den enkla anledningen att jag tycker att det är OBEHAGLIGT ryyyys att borsta med eltandborste…) Idag tyckte hon att det var ett helt fantastiskt resultat med vanlig tandborste. Jag tog henne på orden dock med att börja använda de tandstickor hon rekommenderade och det har säkert hjälpt en massa. Men främst så är jag övertygad om att det beror på kosten! Jag småäter inte längre och jag äter ytterst sällan socker och kolhydrater. Hon ville gärna ta åt sig äran för min goda munhygien och den kan jag med glädje ge henne. Jag tror verkligen att jag gjorde hennes dag, hon kände sig så stolt över att ha gjort skillnad. Jag kände mig stolt över att ha lyckats vända katastrof till nästan perfektionism. Och hon höll med om att det här med att undvika kolhydrater är det allra bästa ur munhygiens synpunkt och spelar en stor roll i min förändring! Hon hade ett litet aber som jag skulle tänka på och det var att jag inte ska bita ihop mina tänder så förfärligt utan slappna av i käkarna. Hon tipsade om att lägga in en påminnelse på datorn varannan timme så att jag skulle bli påmind om att slappna av. Det ska jag försöka göra nu. Ha en bra dag alla och glöm inte att ta hand om era tänder!

Kommentarer

  • 1 juli 2013 17:00
    :D Jag har gått från att ha ganska dåliga tänder - till att ha riktigt bra! Tackar LCHF kosten för detta!
  • 1 juli 2013 17:44
    Visst är det fantastiskt!?

Logga in för att skriva en kommentar.