icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Den här bloggen handlar främst om min mat och träning, stress och sömn och annat som hör hälsan till.
Hur jag lyckas och misslyckas med det jag företar mig.

Jag läser nästan alla blogginlägg här på matdagboken och blir väldigt inspirerad av många och vill gärna vara med och hjälpa till att peppa och motivera andra. Har ni åsikter och tankar om det jag skriver blir ingen gladare än jag om ni delar med er här i kommentarsfältet!

Matdagboken ser jag som ett forum för goda råd och hjälp med motivation. Så vi slipper snubbla över samma stenar där någon annan redan snubblat!

http://cirpaslivmedlchf.blogg.se/ är en blogg med tankar om mitt liv, min mat, min träning, min familj och bara allmänt ditt och datt.
Titta gärna in på den med om ni har tid!
31 juli 2013 12:17
3

Fortsätter gå ned!

Imorse tickade vågen äntligen under 62 kilo och min nya lägsta vikt är 61,9! WOOOHOOOO!!! Och jag mår så himla bra! Proppmätt mest hela dagarna dessutom! Jag äter LCHF i största möjliga mån. Ibland "går" det inte, eller snarare att jag VILL äta något med kolhydrater, men rätt ofta mår magen inte så bra efteråt att det blir lättare och lättare att tänka att det inte är värt det. Ur hälsosynpunkt alltså och inte från viktperspektivet! Jag räknar inte kolhydrater. Tror att jag har koll och tror framförallt att det allra viktigaste för mig, som inte lider av förfärlig övervikt, är att äta naturlig mat. Sådan mat våra kroppar är byggda för att äta. Så länge jag gör det och håller mig frisk, klarar jag nog att äta både 0 eller 70 kolhydrater på en dag. Jag går ned i vikt mer eller mindre fort bara. Senaste veckorna har jag också hoppat frukosten, bara druckit kaffe och det har verkligen varit en ögonöppnare för mig som alltid trott att jag skulle svimma utan frulle! Jag klarade mig alldeles utmärkt till klockan 14 igår när lunchen serverades. Periodisk fasta kallas det visst, jag ser det mer som ännu ett sätt att gå tillbaka till hur våra kroppar är byggda att användas. Man jobbade först och åt sedan, kanske inte varje dag, men de allra flesta! Och äter man en mättande middag med mycket fett så är man inte hungrig direkt på morgonen heller. Iallafall inte jag och det verkar finnas många andra som känner likadant!? Skulle jag vara hungrig skulle jag äta, det är ingen principsak att låta bli, men jag tror på hälsofaktorn att återvända till vår naturliga livsföring! Och om man dessutom blir smalare på kuppen så är det ju en win-win situation! Jag är mer aktiv på min blogg http://cirpaslivmedlchf.blogg.se/ Titta gärna in där om ni vill!

Kommentarer

 • 31 juli 2013 12:45
  Swesent
  En mycket korrekt syn på detta med att fasta och att hoppa över morgonmålet. Många vill försöka få det till att man svälter sig. Men varför trycka i sig mat när man vare sig är hungrig eller behöver extra energi? Mycket riktigt så är det att gå tillbaka till hur människan levde tidigare. Jag tror knappast att gemene grottbo konsumerade nyfälld mammut innan de ens hunnit snirkla tårna genom ristofflorna på morgonkvisten. Kul att det verkar gå bra för dig och att du (med vilje eller per automatik) kommit in lite på Periodisk Fasta. Kan inte mer än att gratulera till nytt lägsta och skänka ett Pepp för fortsättningen!
 • 31 juli 2013 17:58
  Tackar!!! :)
 • 31 juli 2013 23:00
  GRATTIS!!!

Logga in för att skriva en kommentar.