icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Är en småstadstant med ambitioner på normalvikt .... av hälsoskäl och av fåfänga ... men klockan närmar sig tjugofyra med stormsteg! Knäna trilskas, konditionen är urusel, vikten ökar, humöret dalar och metabola syndromet bankar ihärdigt på dörren.

Har bantat hela mitt vuxna liv ... två kilo upp och ett och ett halvt kilo ner varje år ... en precis lagom takt för att sticka huvudet i sanden.

Har prövat det mesta men aldrig lyckats gå ner rejält i vikt. Nu gör jag ytterligare ett försök. Får se om jag orkar blogga.

 
1 June 2020 09:07
1

800-0

Coronatider, riskgrupper, tristess, regn, blåst, blåst och ännu mera blåst, tråkigt, enformigt, stillasittande, tröstätande, vinpimplande = viktökning. Ingen motivation, ingen lust att ta tag i eländet. Eländet som är den kropp jag ska fortsätta leva med till slutet. Slutet som helt säkert kommer snabbare ju mer jag bejakar ”eländet”. Vill jag verkligen det??

Nej!!! Tre av fyra barn har trots allt kontaktat mig i dag på Morsdag (den fjärde firar inte ”sådant skit” av princip) och jag vill ju träffa dom och krama dom någon gång igen efter Covid-19. Och se … där finns plötsligt motivationen och jag förhandlar mig till en av Matdagbokens Kickstarter i Morsdagspresent.

LCHF och Keto har jag prövat tidigare men nu ska det gå fort. Jag måste känna att jag kommer igång och att det ger resultat snabbt. Det får bli Kickstart 800 kcal att börja med. Kollar kylskåp, frys och skafferi gentemot första veckans recept. Mycket finns hemma men mycket fattas också.

70-plusare ska inte visa sig på stan men nu är klockan ganska sent på söndagskvällen och ICA är fortfarande öppet. Jag tar inköpslistan och engångshandskarna och kör till affären och är faktiskt ganska ensam där. Det går lätt att hålla avstånd och nu gäller det att hålla ut.

Gillar

Kommentarer

 • 1 Jun 2020 10:38

  Hej, är TIKAMAX på bloggen. Är 71 år och ser att du deppar. 

  Jag gick ned förra året i maj 10 kg cirka och kände mig jättesnygg och kunde inte fort nog börja med "vanlig kost igen" som jag blivit tjock av, mycket "smart tänkt"! Så efter knappt ett par månader var jag tillbaka med 10 kg till. Tänke varje månad på att jag skulle göra det igen, men var fast i choklad, godik, kakor, grädde och kalorikrik mat och ffa mycket BRÖD! Så snart stirrade den tjocka kärringen tillbaka på mig i spegeln.  Alla nya klläder passade inte längre, men mina gamla gick bra, så jag var inne i samma "lunk" som tidigare. Med gott vin ibland, chips, ost, chokladaskar och fet mat. Trodde jag skulle bli lycklig/glad av det men jag blev bara ännu mer ledsen.

  Nu i mitten på maj tog jag tag i mitt "dåliga jag", börjat är på andra veckan med 800 kalorier/dag och jag viker inte en tum från recepten! För mig, (likadant när jag slutade röka för många, många år sedan, aldrig ens en enda cigarett mer) men man måste ju äta och viker jag av, tycker jag att jag har förstört och då kan jag lika gärna fortsatta med ett högt kalori-intag, tycker jag och min hjärna!!! Eller om jag "bara tog 1 cigarett" då hade jag förstört allt och börjat pånytt igen.

  Nu röker jag inte, dricker sällan och håller dieten!

  Tänker att vi kunde tävla du och jag, jag väger idag 69 kg och vill gå ned till 58-59 kg, har på 1 vecka gått ned 1 kg med 800 kalori-dieten men tappat mycket kring midja och höft. Är inte sugen på sött eller annan mat.wink

  Vill du det?

  Mvh

  TIKAMAX

Logga in för att skriva en kommentar.