icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Den här bloggen handlar främst om min mat och träning, stress och sömn och annat som hör hälsan till.
Hur jag lyckas och misslyckas med det jag företar mig.

Jag läser nästan alla blogginlägg här på matdagboken och blir väldigt inspirerad av många och vill gärna vara med och hjälpa till att peppa och motivera andra. Har ni åsikter och tankar om det jag skriver blir ingen gladare än jag om ni delar med er här i kommentarsfältet!

Matdagboken ser jag som ett forum för goda råd och hjälp med motivation. Så vi slipper snubbla över samma stenar där någon annan redan snubblat!

http://cirpaslivmedlchf.blogg.se/ är en blogg med tankar om mitt liv, min mat, min träning, min familj och bara allmänt ditt och datt.
Titta gärna in på den med om ni har tid!
22 juli 2013 13:38

Snart så!

Bara fyra och en halv dagar kvar!!! Sedan semester!!! Jag längtar så jag spricker. Familjen är hemma och flyttar in för fulla muggar. Det känns helt galet att jag sitter här framför datorn och inte hjälper till ett endaste dugg! Helgen var hektisk med en möbelshopping-lördag och skruvaihopmöbler-söndag. Den nya grillen användes flitigt. Vänner kom över på middag både lördag och söndag kväll. De bjöd in sig själva och jag kände mig jätteduktig som kunde se kaoset mellan fingrarna och ändå tycka att det var okej att de kom. När de väl var här var det förstås supermysigt! Barnen tyckte att det var fantastiskt. Vi har ju bott så litet att det varit snudd på masochism att ha middag hemma med fler än en, eller högst två gäster. Nu kan vi få plats med ett mindre kompani! Jag tycker också att det är underbart att äntligen få bjuda igen för alla gånger jag bjudit över mig själv hem till dem! Sedan att det ser ut som det gör hemma med flyttkartonger överallt och att det inte går snabbare framåt när man istället för att montera ihop möbler, sitter ute på altanen och dricker rosé... det är en annan historia! Men det är ju så mycket trevligare att umgås och man måste kanske passa på nu, när folk är ute och mer flexibla i det fina vädret!? Med maten går det överlag fortfarande bra. Förutom att ena vännen hade med sig sin sagolikt goda rabarberpaj i lördags, som jag[FET] valde [/FET]att smaka på och även smakade en bit till på igår kväll... och idag kom det magont och ballongmage som ett brev på posten... Annars är det ju väldigt lätt att skippa kolhydrater och äta mer grönsaker istället till det som nu ska grillas! Jag brukar grilla paprika, zucchini och champinjoner. Sedan strör jag bara flingsalt över och äter med bearnaise, tzatsiki eller någon annan god sås! Någon som har något annat tips på grillade grönsaker så tar jag tacksamt emot dem!? På lunchen idag åkte jag hem och åt ett stekt ägg och rester från helgen; en fläskkotlett och en choritzo. Med majonäs. Inga grönsaker. Nu är jag mätt och belåten. Den här veckan ska jag försöka undvika att äta lunch ute. Dels på grund av att det är dyrt, men också för att man får så mycket bättre mat om man lagar den själv. Jag som aldrig har haft självförtroende i köket börjar faktiskt tycka att jag är riktigt duktig. Inte bara ibland utan för det mesta! Tyvärr delar inte resten av familjen den åsikten. Men det är bara för att de vill ha färdiglagad mat. Gärna på burk, typ. Urk! Men snart så börjar min semester och då ska vi äta god och hälsosam mat! Så det så! Bara fyra och en halv dagar kvar...

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.