Mat i synnerhet
Kommentarer
-
Jag har nog bara två tips.. det första är att gräva djupt djupt i dig själv och reda ut de knutar som leder till överätandet. Jag är fullt övertygad om att alla vi fetingar har problem på djupare plan än bara att "det är så nedrans gött". Det andra är att hitta en strategi, en metod som funkar 365 dagar /år, 7 dagar i veckan alltid oavsett om det är helg eller vardag. En metod/diet/bantningskur som innebär att man tar bort något helt som man känner att man vill ha/behöver/inte kan vara utan är ju liksom inte hållbart, om du vet med dig att du om du kör stenhårt på din metod i tex 4-5 månader och sen faller platt och går upp i vikt så fort du får semester så är din metod inte funkis eller/och så har du inte hittat dina nycklar till vilka bakomliggande orsaker som stör ditt ätande. Även om du äter ute så kan du be om att få mindre portioner, det har jag gjort ofta och det är inga problem.. jag har till och med varit så neslig att jag vett om 5 bitar kebab i min kebabsallad, för jag vill inte ha mer, jag vill bara känna smaken liksom *S* JAA de tittade konstigt på mig men jag fick som jag ville. Om du får en mindre portion så är det ju inte så farligt om du äter upp. Vet inte om du såg Biggest Loser, där var det en deltagare som till och med "Måttbeställde" sin mat: 100 gr kycklingbröst, 120 gram potatis (osv osv) Be att få utan sås, eller utan potatis eller vad det är som är boven i DITT drama...Jag tar alltid bort pasta och ris när jag äter ute eftersom de är "dyra" i viktväktarpoäng och ber om dubbelt upp med sallad och grönsaker i stället (om det inte finns en salladsbuffe för då fyller jag på själv) HITTA DINA VÄGAR och jobba preventivt..den mat du inte ser äter du ju inte upp, den mat du aldrig får framför dig äter du ju inte upp. SÄTT DIG SJÄLV och ditt mående först. Se till att du har bra mat hemma som du snabbt kan slänga ihop en lunchlåda av, om du går efter LCHF vet jag inte om det finns färdiga frysrätter men koka tex ägg några gånger i veckan så du kan ta med dig några ägg, skivad ost är väl också sånt som LCHF:are äter en del av, köp färdigskivad ost och ta med några skivor, ett par ägg och lite grönsaker...en perfekt lunch. Samma sak med lax, ha lite färdig lax (rökt eller koka egen i gryta eller ugn och frys i portionsbitar) och ta med om du ätit ute på kvällen.
-
ÅH! Tack för långt svar! Visst har du helt rätt, det gäller att jobba "preventivt" - planering är A och O och jag är verkligen en rutinmänniska både vad det gäller träning och mat. Men det du också har rätt i är att jag måste ta reda på vad det är som gör att jag tappar fattningen så fort barnen åker iväg. Då när jag släpper allt och bara struntar i att planera eller tänka på min hälsa. Det är inte ett dugg synd om mig, jag behöver inte tröstäta. Ett annat "problem" jag har är att jag inte vill vara till "besvär", även om jag absolut tror att de allra flesta restauranger vill ha nöjda kunder och kommer att göra allt som står i deras makt för att göra mig nöjd, så vill jag inte vara besvärlig... dumt! Det gäller vid alla tillfällen i livet. Vill inte utmärka mig och behöva försvara mig... Herregud! Väx upp kvinna, tänker jag, men det hjälper inte! Jag ska jobba på det. Och göra matlådor - billigare, godare och nyttigare än att äta ute! Tack igen för ditt svar!
Logga in för att skriva en kommentar.