icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)
3 januari 2014 23:52
10

Funderar på att börja igen

Nu går funderingarna på högvarv kan jag lova. Har varit härifrån ett bra tag nu. Mått och mår fortfarande inte alls bra. Gått in i en depression mycket p g a mina smärtproblem som jag aldrig tycks bli av med. Är så trött så jag skulle kunna sova dygnet runt känns det som. Har inte lika ont som förra vintern, men det är ju så milt ute så misstänker det är därför, för så fort jag anstränger mig kommer smärtan. Värken följer mig dagligen men varierar ganska mycket. Blir tokig på det här. Har helt tappat rutinerna kring mat och sömn men måste verkligen försöka få tillbaka dem då det knappast gör att jag mår bättre när jag sover för lite och på fel tider, knappt äter mat alls om jag är ensam hemma och äter för mycket socker som vanligt. Behöver verkligen få ordning på detta nu så funderar på att köpa plusmedlemskap här igen och köra igång. Bara för att få in rutinerna först och främst. Att äta frukost och lagad mat varje dag. Sedan kommer jag också vilja hålla koll på kalorier och äta så nyttigt som möjligt såklart, men en sak i taget. Har beslutsångest. Vet inte om jag kommer klara av att lägga in allt jag äter här, men känns som att jag skulle behöva det för att få lite struktur. Någon mer som har problem med smärta, depression, ångest och annat som ställer till det för viktnedgång och välmående i övrigt?

Kommentarer

 • 3 jan 2014 23:57
  Rutiner är viktigt och starkt beslut att komma hit. Önskar allt kommer att gå bra för dig !
 • 4 jan 2014 00:10
  schnork
  Here here!! Värk i kroppen, ångest, deprimerad emellanåt och allmänt kämpar med vikten. Vad är det för smärta du har? Vet inte om du har märkt det sjäv men något som kan göra susen mot depressionen är att sluta äta socker och dra ner på kolhydraterna. Mina dalar är färre och inte alls lika djupa när jag inte äter socker eller kolhydrater. Kan kanske ha med blodsockernivån att göra?!! Pepp pepp!!
 • 4 jan 2014 06:31
  Smärta är inget skoj alls, jag vet. Jag lever med den varje dag, men vissa dagar uthärdlig och en del då jag tvingas ta Diklofenak och Alvedon. Mest i handlederna där jag fått diagnosen artros. Hoppas verkligen du får ordning på dina problem, för det är påfrestande leva med värk. pepp
 • 4 jan 2014 08:52
  Hej Alva! Vad är det för smärta du har? Många med värkrelaterade sjukdomar blir bättre med en lågkolhydratkost. Har du testat detta under en längre period?
 • 4 jan 2014 09:12
  Nu vet jag inte varför du har värk men Anna Hallén har börjat blogga om det här med värk,:[LANK]http://www.annahallen.se/[/LANK]. Hon förespråkar en naturlig kost fri från gluten och med nyttiga fetter. Dock är inte kosten allt utan bara ett av verktygen. Det viktiga är att ta hand om sin kropp på alla sätt, det innebär bra mat, sömn och tid för återhämtning. Jag tycker ditt förslag att börja äta lagad mat varje dag är en god början. Registrera i MD för att lära dig hur du äter men utan att tänka på kalorier. Du ska inte stressa din kropp med ytterligare en sak just nu du behöver läka din kropp först och då behöver du främst äta näringsrikt. Som plusmedlem kan du se om du får i dig tillräckligt med olika näringsämnen. Något som vi här i mörka Sverige ofta får brist på är D-vitamin. Brist på D-vitamin kan ge många symptom varav en är depression. Vi i Norden råkar lätt ut för brist om vi inte ofta äter fet fisk eller kan komma ut i solen ofta. Ta väl hand om dig.
 • 4 jan 2014 09:58
  Linnex
  Oj, jag känner igen mig. Just det du skriver om är nog ganska vanligt för personer som vill förändra sin vikt. Hepp pepp
 • 4 jan 2014 10:40
  Donnina
  Hur gick det med alla dina prover? Fick du besked om det är hypofysen och ev. en tumör? Hur kommer det sig att det ger smärta i höfter och rygg? Äta .regelbundet och kolhydratsnålt är självklart bra men det viktigaste är att du får hjälp med din sjukdom och att inte ge upp. Det är du själv som måste insistera på läkarhjälp och hela tiden tjata, annars händer ingenting. Önskar dig lycka till med allt.
 • 4 jan 2014 11:33
  Håller med Donnina, och hoppas att dina prover visade bra och fina värden. Jag håller alla tummar jag har för dig och att det ska lösa sig smidigt, så smidigt det bara går! Pepp!!
 • 4 jan 2014 13:51
  Men oj vilken respons! Hade glömt hur engagerade alla är här, tack för det. Jag har ingen värkrelaterad sjukdom (ingen reumatism, fibro eller så), utan har en väldigt skum värk i höfterna som går upp i ländryggen. Den varierar väldigt mycket och blir värre ju fler steg jag tar eller ju mer jag anstränger mig på en dag. Det som är det värsta, att jag inte kan göra det jag vill utan att det ska göra mer och mer ont! De hittade ingen tumör (tack och lov borde jag väl säga men kändes mest jobbigt att inte få reda på en orsak). Däremot fick jag nyligen veta att jag har D-vitaminbrist så äter ca 2500% av RDI just nu. Vet dock inte om smärtan kommer därifrån. Har egentligen stenkoll på hur jag borde äta, men klarar inte av det just nu bara. Tack för ert stöd. Tror jag ska betala för Plusmedlemskap här och försöka komma igång så smått igen.
 • 4 jan 2014 16:16
  Skönt att höra att provsvaren verkade ok även om jag förstår att det är jobbigt att inte få en prognos. För flera år sedan drabbades min äldste son av oförklarlig värk i fötterna. Först sade läkarna att det säkert berodde på en tillväxtzon och att det skulle säkert gå över efter ett år. Det gjorde det inte. Vissa dagar hade han så ont att han inte kunde gå på fötterna. Efter några år började värken gå uppåt i benen. Vi lyckades efter mycket om och men få remisser till olika specialister men de kunde inte hitta varför han hade så ont. Vi blev även remitterade till reumatologen eftersom min man är reumatiker. Ingen lösning där heller. Till slut tänkte jag att eftersom den västerländska medicinen inte kunde hjälpa så vände jag mig till den österländska. Hittade en kinesisk läkare som tillhör 12:e generationen av akupunktörer. Vad han kunde komma fram till var att det var någon obalans i immunsystemet. Sonen gick ett antal behandlingar med akupunktur. Resultatet? I höstas sprang sonen Midnattsloppet tillsammans med mig. Tyvärr är det nog så att läkarna idag har svårt att se en helhetsbild av människan. Jag har märkt i flera fall att jag har fått ställa diagnos åt min man så att han ska få rätt hjälp. Bland annat hade läkarna missat att orsaken till att min man en gång bröt nacken var för att han led av oupptäckt benskörhet och då hade ändå hans reumatolog forskat i benskörhet..... Neurokirurgen som behandlade min mans skada hade inte ens tänkt på att kolla upp detta. Kan ju vara en fördel innan man börjar transplantera benmaterial (maken fick en ny kota med hjälp av ben från höften). Har du någonsin konsulterat en naprapat för din värk i höfterna? Eftersom det blir värre när du anstränger dig kan jag misstänka att du har en obalans i kroppen.

Logga in för att skriva en kommentar.