icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)

Visar poster från december 2012

28 december 2012 11:44

Mer läsning för den som vill..

Om ni vill kika lite på min "riktiga" blogg så finns den på följande länk: http://blackvelvet02.wordpress.com/ Där skriver jag främst om min häst Flippan och min hund Leija, men även lite annat kring mitt liv smyger sig in där ibland. Men eft...

Läs mer Kommentera
28 december 2012 11:29
3

LCHF eller inte?

Det är frågan. Jag är inte helt övertygad om att LCHF är så bra som många säger, vi vet ju inte vad som händer med kroppen på längre sikt om vi äter enligt strikt LCHF hela livet. Däremot tror jag det är en mycket bra grundtanke i att ta bort...

Läs mer Kommentera