icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Är en småstadstant med ambitioner på normalvikt .... av hälsoskäl och av fåfänga ... men klockan närmar sig tjugofyra med stormsteg! Knäna trilskas, konditionen är urusel, vikten ökar, humöret dalar och metabola syndromet bankar ihärdigt på dörren.

Har bantat hela mitt vuxna liv ... två kilo upp och ett och ett halvt kilo ner varje år ... en precis lagom takt för att sticka huvudet i sanden.

Har prövat det mesta men aldrig lyckats gå ner rejält i vikt. Nu gör jag ytterligare ett försök. Får se om jag orkar blogga.

 
30 juli 2020 08:57
2

... och igen ...

Igår kom min Apple Watch, som jag köpt av ren nyfikenhet och egentligen inte vet vad jag ska ha till. Har just haft en ”andningssession” på en minut. Sedan ska den skälla på mig om jag inte rör mig tillräckligt. Ja, det ska bli lite spännande att följa Watchens påverkan på mig.

Igår var jag rätt nöjd med min viktkurva. Idag har jag gått upp igen. Stress och godismat är orsaken. Tre mintstänger, en Lindts whiskymarsipan och två stora bitar blåbärspaj (om än LCHF) med grädde utöver den vanliga lunchen och middagen (med mycket fett enligt strikt LCHF). Ingen bra kombo!!!

Jag måste tillstå att jag inte trivs med den strikta LCHF utmaningen. Den är helt enkelt för fet för mig. Maten är jättegod men … som sagt för fet. Jag får fundera lite … troligen är min kropp sönderstressad och egentligen är jag nog ätstörd efter alla år med misslyckad viktnedgång. Men jag fortsätter med det som jag planerat veckan ut och funderar över helgen.

Kanske göra jag ett nytt försök med kick-start 800!? Det gäller att aldrig ge upp!

Kommentarer

 • 30 juli 2020 09:11
  pralin

  du de  är  som här,tänker  men  kommer  aldrig  till skott, nu börjar  jag inse  att nåt måste  göras,för  att  slippa  vissa  mediciner.    De där med  motion funkar inte  för  mej  har  ju  problem  gå. Men jag  försöker  så mycket jag  kan   när  kroppen  kan. smiley

 • 30 juli 2020 09:32
  gittan52

  Du skrev tidigare att du gjort två utmaningar bl.a. MD:s 800 kcal. Sedan skrev du att du planerade för en egen utmaning. Är det en strikt LCHF-utmaning?

  Om det är så att din kropp är sönderstressad, som du skriver så funderar jag på vad som skulle hända om du gjorde små förändringar i vardagen istället för kickstart?

  Utmaningar är bra, tycker jag, men blir det för tuffa så är det så lätt att vi ger upp. I alla fall gäller det mig.

  På min Garminklocka finns det en hel del funktioner, bl.a. påminnelse om att jag ska röra på mig. Den stängde jag av ganska omgående för det blev oerhört stressande för mig.

  Kanske din klocka kan ge dig information om hur många kcal du förbrukar på en dag t.ex. För egen del tycker jag att den informationen är värdefull, även om jag tar siffrorna med en nypa salt.

Logga in för att skriva en kommentar.