icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Är en småstadstant med ambitioner på normalvikt .... av hälsoskäl och av fåfänga ... men klockan närmar sig tjugofyra med stormsteg! Knäna trilskas, konditionen är urusel, vikten ökar, humöret dalar och metabola syndromet bankar ihärdigt på dörren.

Har bantat hela mitt vuxna liv ... två kilo upp och ett och ett halvt kilo ner varje år ... en precis lagom takt för att sticka huvudet i sanden.

Har prövat det mesta men aldrig lyckats gå ner rejält i vikt. Nu gör jag ytterligare ett försök. Får se om jag orkar blogga.

 
11 januari 2013 20:21
1

Dag 1.11

I dessa daganteckningar funderar jag huvudsakligen kring vikt, upp- och nergång och motion … och något lite kring mitt liv i övrigt. Nu går jag sakta men säkert ner i vikt … men tillräckligt fort för att behålla Motivationen. Strikt LCHF och regelbunden men lätt motion … jag har säkert släppt en del vatten men känner mig fortsatt sporrad. Bara detta att ärligt notera allt jag stoppar i munnen (och sväljer) och att skriva lite runt det verkar hjälpa. Under motionscyklingen i morse tittade jag på någon morgonsoffa (underlättar cykeltristessen) där det pratades fetmaoperationer. Medverkande läkare konstaterade att magoperationer har ökat oroande bland unga men tog inte upp något om varför. Det måste väl ändå vara rimligare att lägga pengar på forskning om varför fetman ökar i stället för att lägga feta människor under operationskniven?! När jag nu kollar vad jag ätit och vad jag förväntas äta ikväll så får det bli en extra motionscykling (hoppas det finns något bra på skogs-TV) och en extra hundpromenad i vinterblåsten … då blir i alla fall hunden glad.

Kommentarer

  • 11 jan 2013 20:35
    lycka till

Logga in för att skriva en kommentar.