icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Är en småstadstant med ambitioner på normalvikt .... av hälsoskäl och av fåfänga ... men klockan närmar sig tjugofyra med stormsteg! Knäna trilskas, konditionen är urusel, vikten ökar, humöret dalar och metabola syndromet bankar ihärdigt på dörren.

Har bantat hela mitt vuxna liv ... två kilo upp och ett och ett halvt kilo ner varje år ... en precis lagom takt för att sticka huvudet i sanden.

Har prövat det mesta men aldrig lyckats gå ner rejält i vikt. Nu gör jag ytterligare ett försök. Får se om jag orkar blogga.

 
23 June 2020 07:33
2

800-23

Det är inte precis tätt mellan bloggandet. Pga värmen har jag haft fullt upp i trädgården med bevattning och liknande. Utan gröna fingrar och med tummen mitt i handen tar allt sin tid, ofta blir det fel och att det händer väldigt lite i pallträdgården … men det är roligt trots allt. 

Dessemellan ska jag hålla strikt diet … ibland undrar jag om jag är riktigt klok?! Allt på en gång … och dessutom i karantän. Nåja, det har gått ganska bra. Tredje veckan blev inte som tänkt från början … jag hade glömt att det både var midsommarvecka och födelsedagsvecka. Jag följde alltså inte alls programmet och det visade sig på vågen … men inte så mycket som jag befarat.

Midsommar blev extremt lugn utan stora familjen … för första gången någonsin firade maken och jag midsommar själva. Många olika sorters rökt fisk med hemmagjord Matdagbokens potatissallad (på egenodlade grönsaker), lite olika såser och egenodlade jordgubbar med tjock grädde till efterrätt samt ett gott vitt vin.

Men nu är jag igång igen och ska hålla mig till kickstart 800 i två veckor till och sedan får jag se. Maten är god och passar även maken. Jag följer inte schemat strikt men botaniserar bland de aktuella recepten för att de ska passa för de ingredienser som finns hemma. Vi lever ju i karantän och bor för långt ut på landet för att få varor hemsända. Familjen är också utspridd så där får man ingen eller mycket lite hjälp. 

En gång mitt i varje vecka kör jag till stan sent på kvällen. Laddad med smidiga plasthandskar och alcogel håller jag (tillsammans med andra ”åldringar” beväpnade med plasthandskar och alcogel) avståndet mellan hyllorna i en mycket välsorterad mataffär ... och låtsas som jag inte finns. Det är en mycket egendomligt upplevelse … ”ska det vara på detta viset?”

Kommentarer

 • 23 Jun 2020 08:16
  MagganD

  Ja, visst känns det ibland som om vi är i The Twilight Zone...

  Lycka till med kickstart!

 • 23 Jun 2020 13:37
  ulla165

  Låter bra! Håller yes

Logga in för att skriva en kommentar.