icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

Kalorisnål 98655
En tvåbarnsmamma som jobbar på att finna balans i livet. Här skriver jag om föräldralivet blandat med träning och lite kost.
Min viktminskning är ingen hastig viktminskning då jag inte räknar/skriver upp. En balansgång helt enkelt!

Jag föredrar vegetarisk mat och är mycket bekymrad över klimatkrisen, så jag spanar även in på vegansk kost.
24 mars 2018 20:47

Tabata och blodgivning

Earth hour och jag sitter i ett nedsläckt rum. Egentligen borde jag stänga av alla apparater såsom denna dator, men nu har jag inte gjort det. Jag kan dock berätta att strömmen gick här i trakten idag och var borta i sisådär en timme. Under den timmen hann det bli kallt, men Noel sov så gott i dubbelsängen så han märkte ingenting.

I torsdags var det tänkt att jag skulle gå på mitt första träningspass anordnat av kommunen jag är anställd i, men i tisdags ändrades planerna. Jag ringde blodgivningscentralen i staden för att boka tid för blodgivning. Vid graviditet får man inte ge blod och därefter måste man vänta tills barnet fyllt minst 9 månader. Jag väntade dock lite extra och ringde nu när Noel var 12,5 månad. Först hade de ingen tid jag kunde ta förrän i juni, men sedan var det någon som skulle ge blod på torsdagen som avbokade sin tid så jag tog den tiden istället.
Så 7.15 på torsdagen gav jag blod och som blodgivare får man inte träna samma dag man har gett blod (alltså efteråt), därför fick jag ställa in träningspasset som jag hade planerat in torsdag eftermiddag.


Som plåster på såren (om jag nu ska välja att uttala mig så), snickrade jag ihop ett tabatapass. Tabata är intensiv träning i 20 sekunder följt av 10 sekunder vila, därefter 20 sekunder intensiv träning igen. På spotify kan man söka på tabatasongs som peppar igång dig genom att räkna ner... 3...2...1...go! och som även berättar när 20 sekunder har gått... 3...2...1.. STOP! Varje sång är 4 minuter lång och innehåller totalt 8 sådana där 20 sekunders. I mitt hemmasnickrade pass kör jag 1 låt uppvärmning via fitnesblender på youtube följt av 3 låtar tabatasongs.
Imorgon ska jag eventuellt köra tabata igen här hemma och då göra lite ändringar i mina övningar och framförallt vikterna. Jag körde väldigt lätt i tisdags när jag testade.

 

Förutom tabata har jag även hunnit med bodypump på STC, men det är inget nytt. Bodypump kör jag varje lördag. Nästa lördag har jag dock bokat in mig på yoga hos min favorit, det blir spännande. Yogan börjar en hel timme tidigare, 8.30, men med tanke på att Noel väcker oss ABSOLUT SENAST 6.30 så är det lugnt att köra yoga klockan 8.30.

Så det var senaste nytt denna vecka.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.