icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
10 september 2019 08:41
1

Kickstart v2

Så har jag gått in i vecka 2 av min kickstart. En vecka utan större problem. Matmässigt. Eller jo, jag har haft problem att komma upp i 800 kcal/dag, det har landat på ca 500 kanske. Och allt beroende på den där "ej-så-vackra-ord" tanden. Men i fredags var jag till tandläkaren och nu är rotkanalerna rensade och smärtan borta. Ah, heaven! Men jag vågar fortfarande inte tugga så det tar tid att få i sig maten. Och det är ju bra!

Tid är för övrigt ett problem för mig. Jag har tidigare inte tagit mig tiden att äta maten. Självklart har jag slafsat i mig mat på nolltid, inte hunnit med att känna mättnad, inte hunnit med att känna smaker. Nu, med hjälp av KBT och tandvärk tar jag mig tiden vid matbordet. T.o.m. tonårssönerna som har så bråttom iväg till datorer får vackert finna sig i att sitta kvar. Det är win-win över hela grejen. Igår lagade 14-åringen, på eget initiativ, middagen och så god den var. Kycklingpanna. 13-åringen höll på att dö av alla grönsaker men vi övriga njöt väldeliga. 

Men vad har veckan gett då?

  • Jag har gått ner mer än jag hade förväntat mig, men så har jag inte ätit fullt ut så det är väl inte så konstigt egentligen. Minus 3,4 kg, mycket av det är förstås vätska och muskler berättar min snacksaliga våg
  • Ingen hunger alls, inga begär, inga magproblem
  • Trötthet de första dagarna, därefter ökad energi och ork

Tummen upp tills vidare.

Gillar

Kommentarer

  • 10 sep 2019 13:47
    ulla165

    Grattis till viktnergången! Och fortsätt att tugga långsamt;-)

    Jag köpte en våg som skulle visa mängden muskler och fett i kroppen... Sonen drog mig på jorden, minsann. Han klev på vågen och sen klev han på vågen en andra gång med två påsar jord (á 40 l), en under varje arm. Vågen visade nu att han hade mängder med muskler och fett  i kroppen.... Sedan dess har inte jag trott på liknande vågar.

Logga in för att skriva en kommentar.