icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

M3lls blogg

5:2 106276
En blogg om det mesta, men i första hand min resa mot målvikten.
14 september 2017 11:22
5

Hunger

Hatar hungger indecisionno

Men nu är det bara denna dag kvar. Fick för mig att testa Ulrikas vattenfasta. Kändes som en bra idé i måndagsmorse, gick upp och ännu va full i magen och med en huvudvärk från kvällens kvarvarande sockerrus. Jag kände just då att nu får det va slut på mina kvällsfrosserier och va helt redo att kicka igång. Just då va vattenfastan ultimat.

Just nu......känner jag....mig tom....frown fast känslan är tvådelad....

Sammanfattningen av dessa fyra dagar är ändå mot det positiva hållet. Jag har inte helt kunnat hålla mig till bara vatten. Kaffe, te, och buljong har dämpat hungersuget, samt att jag ätit en frukt på lunchen. Nu är det som sagt bara idag kvar......så jag är nöjd. Vågen har ju visat minus givetvis och det är ju ett plus, men det viktigaste är känslan.....att inte känna sig svullen, eller ha huvudvärk, kvällssuget är inte lika starkt och jag är förvånansvärt pigg.
Tog en längre promenad i tisdags, för att sätta fart på fläsket, men insåg efteråt att det kanske inte va det optimala med så lite energi i kroppen. Så dom korta vardagsturerna räcker gott o väl när man para tillför vatten till kroppen.

Hur tänker jag nu ta mig vidare då?

Jodå, jag har en plan. Har under en längre tid känt mig trött på allt vad kött heter, så jag vill prova lite mer vegetariska måltider. Jag hittade i en av mina inköpta böcker av Ulrika Davidsson, ett 2-veckors detoxprogram som föll mig i smaken. Förberedelserna är klara så det är bara o köra.
Dessutom tänker jag börja utnytja mitt gymkort, som bara ligger och ticka pengar just nu. Känner mig faktiskt taggad laugh

Jag är väl medveten om att jag kommer att gå upp igen nu när jag börjar äta, men nu är min ämnesomsättning på ett helt annat plan än va det va för några dagar sedan.

Motivationen är påväg tillbaka och jag är idag glad att jag trots omotivation klev in och blev medlem här.

Tack alla kämpar för motivationen ni ger mig.

Gillar

Kommentarer

 • 14 september 2017 11:33
  MagganD

  Wow, vilket inspirerande inlägg! Spännande med vattenfasta...

  Fortsatt lycka till, ser fram emot att få följa dina framsteg! yes

 • 14 september 2017 12:25
  paloma

  När jag började med 5:2 så tyckte jag att 500 kalorier var en mardröm, jag frös, blev yr, fick huvudvärk och mådde allmänt dåligt, men efter några veckor och ett antal kilo lättare gick det utmärkt.

  Jag fick så mycket energi på fastedagarna, och mådde jättebra. Huvudvärken botade jag med lite saltgurka på mina fastedagar, och brukade oftast storstäda när jag fastade. De dagar jag åt gick jag de längre rundorna, för även om jag blev pigg så var det inte så klokt att göra för energikrävande motion när man bara fick i sig 500 kalorier.

  Sägger som Maggan det ska bli spännande att följa dig.

  Lycka tillsmiley

 • 14 september 2017 13:35
  Bella50

  Wow...vattenfasta skulle jag inte klara. Lycka till framåt. 👍

 • 14 september 2017 16:53
  viljans

  Wow måste jag oxå säga! Riktigt strongt gjort! Lycka till i fortsättningen💪👍🌹

 • 14 september 2017 18:19
  gittan52

  Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter och tankar! smiley

  Jag är kluven till detta med fasta. En gång, för ca 40 år sedan, gjorde jag en sk medicinsk fasta i 7 veckor. Det var te, kaffe och en liter mjölk/fil per dag, samt vitaminer(om jag minns rätt). Visst gick jag ned i vikt då, men sedan?

  Ibland kan det kanske svara bra för att komma igång, men min inställning är att det inte finns några genvägar.

  Kommer du att lägga in dina måltider i MD framöver?

Logga in för att skriva en kommentar.