icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Äter strikt LCHF, har 65 kg att gå ner (minst). Bloggar lite sporadiskt. Vill inte ha fler måsten, men kanske bättre att blogga här än att hänga på Facebook?
29 augusti 2013 09:32
4

In yoga, ut socker!

Provade på yoga för andra gången i mitt lov igår, och herregud vilken fantastisk upplevelse! Nu är onsdagskvällarna bokade resten av året för en och en halvtimmes ren njutning. Och lite kamp med musklerna, svetten och koordinationen, såklart. Tjockast i gruppen, men jag är ju bara intresserad av min egen utveckling och mitt välmående, så det kan kvitta. Har inte alls förhoppningar om att yogan ska påverka min vikt, men att för första gången på fyra år anmäla mig till en fysisk aktivitet, det är häftigt! Vi är ett gäng som känner varandra i gruppen, och dessutom känner jag instruktören, så den sociala pressen är stor. Bra! Har nu börjat förbereda mig för att vara med i september månads socker-detox, med MDs kostrådgivare Jessica. Sista vinslatten åkte igår i kycklinggrytan. När jag handlade blev det ingen 70 %-ig choklad, absolut inte enda nöt och faktiskt inga nya ölkorvar/babybel-ostar. Behöver både fortsätta att socker-detoxa mig (hade ju redan börjat när Jessicas fina utmaning kom), och återgå till lagad mat, alla mål. Just i augusti har lite ökad stressnivå (skolstart, jobbstart, aktivitetsstart) gjort att jag ibland lagat mat till barnen (typ färdiga fiskpinnar och pasta, örk) men själv ätit just babybelost och ölkorv. Ok, egentligen, men för lite andel fett tror jag och för stor andel "jag snaskar och unnar mig"-känsla. Vill ju äta lagad mat, och vill ge barnen bättre mat... På söndag drar vi igång med avsockrandet, då ska jag väga och mäta mig. Och sen väntar jag till 1/10 med det, för att se om vågen och måttbandet kan tänka sig att sänka sina siffror. Om fler vill vara med i detoxen så gå med i Matdagbokens LCHF-grupp! Pepp pepp!

Kommentarer

 • 29 aug 2013 10:51
  Heja!! Vad härligt! Jag önskar jag kunde gilla yoga så, men jag känner mig bara som ett kylskåp som försöker dansa balett :-) Lycka till med sockerdetoxen, tror det går bra eftersom du redan var på gång när utmaningen kom. Du är förberedd och redo. det är bara att köra så det ryker!
 • 29 aug 2013 11:19
  Tack! Jo, det var vissa rörelser som jag får träna på... några år! Jo, jag tror att det blir bra. Behöver lite stöd för att fokusera!
 • 29 aug 2013 18:06
  Härligt att hitta en aktivitet som känns som en njutning! Jag har bara provat på yoga en gång, men då fick jag så många fnitteranfall under passet att jag inte vågade gå tillbaka... Jag kände ju ingen där heller, så jag var typ "galningen i hörnet" ;) Socker detox låter intressant! Ska kolla upp det!
 • 29 aug 2013 21:29
  Haha, ja, när jag insåg att jag verkligen inte gick att vika på mitten, pga mage, blev det lite lustigt. Men vi hade dämpad belysning...

Logga in för att skriva en kommentar.