icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

Kalorisnål 44458
En nybliven tvåbarnsmamma som jobbar på att finna balans i livet. Här skriver jag om föräldralivet blandat med träning och lite kost.
Min viktminskning är ingen hastig viktminskning då jag inte räknar/skriver upp. En balansgång helt enkelt!

Jag föredrar vegetarisk mat och är mycket bekymrad över klimatkrisen, så jag spanar även in på vegansk kost.
14 april 2019 20:48
6

ryktet går...

Jag trodde att jag höll på att bli förkyld, men nu har det gått 2 veckor utan att jag känner mer än att jag måste snyta näsan lite då och då och blir täppt lite tippt som tappt. Jag undrar om det kan vara pollen jag känner av? I alla fall, idag vågade jag mig tillbaka till gymmet och körde ett lättare helkroppspass.
 

Jag har inte varit så duktig på att hålla mig borta från sötsaker denna vecka och förmodligen skulle vågen vittna om detta, men imorse tycker jag inte den såg något märkbart. Vi får se om vågen säger annat imorgon. Det är lugnt, jag stressar inte ner eller upp, men jag skulle gärna vilja väga 79 kg eller mindre till 1 juli, så det jobbar jag på.

Idag var mannen min lite klumpig i talet. Han lyckas lura sin morbror att jag är gravid genom att säga "försiktigt, hon är skör"... hur tolkar man det? När någon är på väg att ge en, en kram? Jag fick harkla mig lite och säga "Fredrik, du vet vad du sa nu va?"... Och morbrorn tittade storögt på mig medan jag fick förklara att Fredrik är duktig på att starta rykten, men nej... jag är inte gravid.
Men jag längtar tills jag är gravid


Och denna vecka har jag upptäckt overnight oats och så har jag beställt chiafrön på matsmart, så nu ska jag göra overnight oats tills tisdag. Jag hade gjort detta till imorgon, men Fredrik glömde köpa havremjölk, så jag får snällt vänta till tisdag och koka gröt imorgon bitti.

Det var det, nu ser jag fram emot 3 veckor där jag är ledig 1-2 dagar extra i veckan. Himla skönt att inte behöva jobba 5 dagar/veckan de närmsta veckorna som kommer, och nu blir det duschen innan jag kryper ner till kojs.

Have a nice day!

Gillar

Kommentarer

 • 14 apr 2019 21:03
  paloma

  Det är väldigt mycket pollen ute nu när det inte regnat på länge, så det kan ju vara det. 

  Hoppas er önskan snart blir uppfylld🙂

 • 15 apr 2019 05:19

  Ja, ett par kortare veckor på jobbet ska bli skönt! yes

 • 15 apr 2019 10:33

  Overnight oats har jag bara hört talas om, är det gott? Är det som gröt i konsistensen, eller vad är det egentligen? Du får gärna berätta mer!

  Det är mycket pollen ute nu... Men det ska bli skönt med påskveckan, lite extra ledighet! Ha det gott du också!

 • 15 apr 2019 12:29

  Paloma ja, i sommar är det dags att slopa skyddet så får vi se hur lång tid det tar

   

  MagganD ljuvligt, eller hur

   

  LadyG har bara ätit två gånger, men det är enkelt. 1 dl valfri växtbaserad dryck blandad med 1 dl havregryn och 1/2 tsk kanel över natten i kyl. (googla) .. Jag tycker än så länge det är godare än vanlig hederlig gröt... Och så toppar jag med blåbär eller annat jag har hemma ... 

 • 15 apr 2019 13:43

  Hmmm... jag är djupt skeptisk till gröt, klibbigt i munnen och inte särskilt gott men jag ska inte protestera utan att ha testat.  smiley

 • 22 apr 2019 10:49

  Gör det... det smakar inte som havregrynsgröt kan jag säga. Myyycket godare! Men, smaken är som baken....

Logga in för att skriva en kommentar.