icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 43, gift med en läcker karl och har två barn. Jag gillar chips, nötter, torkad frukt och min mans Ziti al forno. Och rödvin. Dessa är också mina stora laster - och det som gör att jag går upp och ner 10 kg.

Senaste viktpålägget är en present för att jag slutade med nikotin för 8 veckor sen.

Vägde 3/6 77 kilo, och ska gå ner till 67 - vilket jag inte vägt på 6 år :-) Två av mina vänner väger 52 respektive 148 kg - de tycker att jag ska sluta bry mig om vikten... Men känslan är den samma säger jag. Oavsett om man vill gå ner eller upp, och hur mycket. Man vill känna sig så bra som man vet att man kan.
14 juni 2010 12:55
2

Känns inte snällt att tacka nej till tårta...

Imorse vaknade jag med en känsla av att 2 veckors arbete var helt förstört. Och tyvärr bekräftade vågen den känslan.

I helgen var vi på två kalas. Brorsan fyllde 40 och bjöd på tårta - en tårta som jag inte ens gillar men tänkte att det är trevligt...

Läs mer Kommentera
10 juni 2010 09:54
1

Hör ångest och viktproblem ihop?

Morgonens fundering. De flesta jag känner, inklusive mig själv, som har/har haft viktproblem har/har haft också ångest. I olika grad och skepnader - men den verkar finnas där för de flesta.

En ständig oro över allt och ingenting som äter upp all energi...

Läs mer Kommentera
8 juni 2010 08:40
1

Tandborsten - min bäste vän!

Och varför det kan man undra? Jag har ju gillat den förr men nu är den verkligen superviktig. När nötsuget sätter in vid halvtio-tiden på kvällen så rusar jag in och borstar tänderna. För som bekant - ingenting smakar gott när man borstat tänd...

Läs mer Kommentera
7 juni 2010 20:30
1

Och rödvin - varför detta djävulens påfund?


Många existensiella frågor blir det så här en vecka in på medlemskapet i Matdagboken.

Jag drömde inatt att jag hade gått ner 7 kilo. Gissa om jag var glad. Vaknade och sprang jättespralligt ut i badrummet. Hoppelihopp, tog fram vågen och skuttade glatt...
Läs mer Kommentera
7 juni 2010 16:12
2

Varför är mjukglass så dj-vla gott?


Eller - varför finns det mjukglass överhuvudtaget? Varje gång vi åker från landet hemåt så MÅSTE vi stanna vid macken i Stigtomta. Jag säger till mig själv - jag kan låta bli, jag kan låta bli - men, nej det kan jag inte. Jag måste ha glassdjäveln.

- Stann...
Läs mer Kommentera
4 juni 2010 08:40
2

Första kvällskampen avklarad!

Klockan 22.00 slängde jag och min man ner oss i soffan - efter att ha storhandlat, städat... och allt det där andra som är så kanonkul. Han hade namnsdag och var sur för att jag och barnen vägrade att fira honom - ju mer han vill det, desto mer väg...

Läs mer Kommentera
3 juni 2010 21:59
1

Superbra sommarplagg för fladdriga magar

Hittade ett sånt härligt plagg som passar så bra nu är det så varmt. Jag har alltid problem med att hitta plagg som inte ser för tältaktiga ut men som ändå trollar bort lite fladdriga överarmar och magen. Och nu - har jag hittat den:

Läs mer Kommentera
3 juni 2010 09:48
2

Måste Detox-kurer smaka mögglig jordkällare?


Godmorgon!
Och nu åter till min fråga - finns det verkligen inga detox-kurer som smakar bra?
Jag såg på TV hur Anna Skippers små vänner höll för näsan när dom drack sina dekokter, och med facit i hand så förstår jag varför.

Jag besökte en hälsokostaffär...
Läs mer Kommentera
2 juni 2010 09:15

Fettet ska rulla!


Hejsan, här kommer jag och mitt fett som ska rulla. Iväg, bort från mig och min bikini.
Eller vänta, bikinisäsong finns inte för mig - möjligtvis baddräkt, sent en kväll när bara fågelbajs och skräp finns kvar på stranden.

Jag är 43 år och har fortfarand...
Läs mer Kommentera