icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 43, gift med en läcker karl och har två barn. Jag gillar chips, nötter, torkad frukt och min mans Ziti al forno. Och rödvin. Dessa är också mina stora laster - och det som gör att jag går upp och ner 10 kg.

Senaste viktpålägget är en present för att jag slutade med nikotin för 8 veckor sen.

Vägde 3/6 77 kilo, och ska gå ner till 67 - vilket jag inte vägt på 6 år :-) Två av mina vänner väger 52 respektive 148 kg - de tycker att jag ska sluta bry mig om vikten... Men känslan är den samma säger jag. Oavsett om man vill gå ner eller upp, och hur mycket. Man vill känna sig så bra som man vet att man kan.
8 juni 2010 08:40
1

Tandborsten - min bäste vän!

Och varför det kan man undra? Jag har ju gillat den förr men nu är den verkligen superviktig. När nötsuget sätter in vid halvtio-tiden på kvällen så rusar jag in och borstar tänderna. För som bekant - ingenting smakar gott när man borstat tänderna. Extremt effektivt!

Kom på att varje gång jag bestämt mig för att gå ner i vikt - detta är naturligtvis sista gången jag behöver det - så blir jag jättepetig med det "estetiska" överhuvudtaget. Jag gör nya slingor och klipper håret, kör frenetiskt med tandtråd, rakar mig oftare (nej - inte hakan...), målar naglarna, gör fotbad osv osv. På något sätt är det lättare att försöka hålla sina kalorier om man gör sin trötta kropp så fin som det går. Då är den liksom redo för sin idealvikt när den kommer...

Fast - ibland tänker jag, måste verkligen kvinnor raka sig? På 70-talet var det helt andra regler som gällde - det var hårtider. Minns att jag kollade i Lennart Nilssons bok från 70-talet när jag väntade mitt första barn för - herregud, 16 år sen! Det var riktigt skrämmande bilder. Naturliga, men skrämmande! Men ändå... fast jag är nog inte typen som står hårig på barrikaderna och bränner min bh...

En meningslös paustanke och hoppas ni inte tappade aptiten helt :-)

Ha en bra dag i solen!
//C

Kommentarer

  • 8 jun 2010 16:43
    Haha jo det har ju gått så långt att män också börjat raka sig under armarna tex. En riktig turn-off om du frågar mig! ;)

Logga in för att skriva en kommentar.