icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är 43, gift med en läcker karl och har två barn. Jag gillar chips, nötter, torkad frukt och min mans Ziti al forno. Och rödvin. Dessa är också mina stora laster - och det som gör att jag går upp och ner 10 kg.

Senaste viktpålägget är en present för att jag slutade med nikotin för 8 veckor sen.

Vägde 3/6 77 kilo, och ska gå ner till 67 - vilket jag inte vägt på 6 år :-) Två av mina vänner väger 52 respektive 148 kg - de tycker att jag ska sluta bry mig om vikten... Men känslan är den samma säger jag. Oavsett om man vill gå ner eller upp, och hur mycket. Man vill känna sig så bra som man vet att man kan.
3 juni 2010 09:48
2

Måste Detox-kurer smaka mögglig jordkällare?


Godmorgon!
Och nu åter till min fråga - finns det verkligen inga detox-kurer som smakar bra?
Jag såg på TV hur Anna Skippers små vänner höll för näsan när dom drack sina dekokter, och med facit i hand så förstår jag varför.

Jag besökte en hälsokostaffär för två veckor sedan, för att handla den goda fiberlakritsen (BioFoods Lakrits med havrekli) och hamnade i en diskussion angående min dåliga förbränning med damen i kassan istället.
Jag har ju försökt att gå ner så länge - helt utan resultat - och promenerat över en timme varje dag. Nada, nix, inte ett jota hände. Jo, jag gick upp  i vikt istället. Tänk att man som vuxen kvinna fortfarande gråter som ett uppgivet barn när vågen visar fel siffror...

Nåväl, vi kom in på detox-kurer och hon berättade att vi har HUR MYCKET PLACK som helst i våra tarmar och att man bör "avgifta" sig två gånger om året.  Inte nog med det - "en del"  går ner flera kilo när man blir av med sitt otäcka plack. Well, jag har då aldrig avgiftat mig från vare sig det ena eller det andra - men bestämde mig för att testa.
Holistic Ultra Detox och Holistic Ultra Balans - och lite fler malar i plånboken. Denna lilla treveckors-kur kostar 565 SEK. Men - man kan köra bara tabletterna (Ultra Balans 205 SEK) tillsammans med psylliumfrön också.

Nu har jag druckit denna illaluktande bruna smet (2 tsk pulver/3 dl vatten) två ggr om dagen i snart två veckor och väntar väl lite på det BIG RESULT! Händer liksom inget. Damen i kassan berättade öppenhjärtligt om sina egna upplevelser under den första veckan vilket innefattade dålig hy, toalettbesök 2 ggr om dagen med "svart, gummiaktig avföring" (uhhh) och huvudvärk. Jag har fått sämre hy och huvudvärk - that´s it. Vad gäller toalettbesök så är det efter frukosten varje dag, punktligt som skalmans klocka - men så har det ju varit länge. Så, min fråga måste också bli  - hur vet jag att detta är bra för mig? What´s in it for me, som vi säger i Finland.

Man dricker geggan och tar 2 tabletter, 2 ggr om dagen. Man ska också undvika all raffinerad mat, mjöl, pasta, socker, godis, alkohol, tobak, kaffe, mat uppvärmd i mikron och äta mindre kött.
Jag har skippat allt förutom kaffe och rödvin (oj, åt visst lite pasta igår....) - det går liksom inte att leva i becksvart mörker i tre veckor. Det positiva är att jag för första gången i mitt liv börjat dricka te och kaffe utan socker. De första 2 dagarna var inga höjdare men nu smakar det verkligen gott med en latte utan min sedvanliga sockerbit.

Nu ska jag iväg på en nyupptäckt träning på Friskis & Svettis som är kanon för oss med svaga ryggar och trötta nackar - Ki Balans. Helt fantastiskt! Jag är verkligen ingen träningsfantast och tycker att styrketräning är en märklig tortyr från 80-talet, men detta är toppen. Efter passet har jag så mycket energi att jag nästan vill springa lite. I alla fall fram till SevenEleven och deras härliga yoghurtglass. Vet ni att man får nästan 4 yoghurtglassar (små) för 1 dl cashewnötter - om man känner för att räkna så :-)

På återhörande!
//C

Kommentarer

  • 3 jun 2010 11:34
    Välkommen hit!!!
  • 3 jun 2010 12:11
    Undersökningar visar att detox ger absolut ingenting - de har tagit 2 grupper, en som kör detox och en som inte gör det, och det syns ingen skillnad. Det där med "plack" är strunt - om det nu varit så hade det tagits upp på anatomi och fysiologi kurser. Oftast handlar det snarare om en överskattning av träningen och en underskattning av maten - man tror att man bränner mer och äter mindre än vad man egentligen gör.

Logga in för att skriva en kommentar.