icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
14 mars 2021 21:09

Planering

Lite tankar om omständigheterna att vänja sig vid den nya kosten. Vissa dagar är det svårt att känna sig motiverad och det kan kännas tungt när kroppen säger ifrån och är frusen trött energilös sugen arg irriterad , rastlös och har dålig tålamod. Detta är vanliga symptom när man följer en ny kostplan och det är en omställning att både sluta med socker och samtidigt ta bort snabba kolhydrater som annars ger snabb energi . Innan kroppen vänjer sig vid den nya kosten kan det ta några dagar och det är då de känslorna som jag beskrev ovan komma. 
så det jag vill komma fram är - när det kommer och det känns tungt då ska man påminna sig varför vill jag göra en hälsoförändring. 
 

som sagt det är inte lätt men det går och för att kunna genomföra det behövs tre viktiga grundpelare i vardagen och dessa är Motivation Planering och Disciplin.

Motivation kan vi också hitta här på Matdagboken här finns recept här finns många som kämpar och många som skriver ger tips osv. Här kan man ställa fråga och får svar. Sen kan man även hitta motivation i sin egen garderob, hitta en klädesplan du gillar men som har blivit för smal. Titta på den fokusera tänk att den här vill jag ha ha på mig igen, hitta en bild där du var nöjd med din vikt. Ja det är bara att komma på något som kan inspirera o h motivera. Men går du runt istället och räknar dagar och timmar tills du ska sluta så är inte det så motiverande. 
 

planerinh är A och O för att man ska lyckas! 
kag tror att de flesta känner igen att man är så duktig i början men sedan glöms planeringen bort. Men man måste bestämma sig att verkligen göra planering att man även ska väga ,mäta sig och skriva in vikt oavsetts om man gått eller inte ner i vikt. Vi har redan en vikttråd där vi skriver varje vecka. Bra gjort av babs2 tack ska du ha! Sedan ska man planera varje vecka gällande matsedel. Så fram med papper och skriv. 
disciplin är det svåraste och detta kommer jag att skriva om imorgon 

nu ska jag packa min matlåda 

sov gott gruppen 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.