Nyss fyllda 50 med många kilos övervikt. Till sommaren ska i alla fall minst hälften av fläsket vara väck, det är mitt delmål. Kör med LCHF sen 28 januari, efter att ha tryckt in rejäla portioner av födelsedagsmiddag och tårta. Gubben hänger med och är förvånansvärt positiv till nya matvanor. Traktordäcket kring magen ska ner till en bilring och därefter till en cykelring....
Här kommer ett recept på en grantäng mamma bjöd oss på. Gott!! Receptet kommer från en veckotidning, minns dock inte vilken. Man kan lätt byta ut laxen mot annat, vi gjorde t ex på rökt skinka, vi köpte en hel bit och skar upp i tärningar och tog detta istälet för laxen. Vi har också gjort på kryddstarka korvar och det blev precis lika gott det med!! Här kommer ingredienserna och det är ett recept för 4 personer:
400 g varmrökt lax
1-2 romanesco- eller blomkålshuvuden
1 knippa gräslök
3 dl vispgrädde
3 ägg
salt, peppar
1 krm riven muskot
3 dl riven mozzarellaost
1. Smula ner laxen i en smord ungsform. Dela romanescon/blomkålen i buketter och koka dem i några minuter, i lättsaltat vatten.
2. Lägg romanescon/blomkålen i formen och blanda runt med laxen. Hacka gräslöken.
3. Vispa samman grädde och ägg, tillsätt gräslöken och krydda med salt + peppar samt muskot. Vänd ner osten och häll blandningen över gratängen.
4. Gratinera i ugnen cirka 35 minuter. 200 grader.
Vad bra! Hoppas det kommer väl till pass.. Låt blomkålen rinna av riktigt ordentligt bara. Vid ett tillfälle blev gratängen aningen lös och jag misstänker att blomkålen inte runnit av ordentlig... =)