icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Äter strikt LCHF, har 65 kg att gå ner (minst). Bloggar lite sporadiskt. Vill inte ha fler måsten, men kanske bättre att blogga här än att hänga på Facebook?
12 augusti 2013 14:58
3

Stamp stamp på stället

Nu står jag och stampar på samma viktställe, och det är ju riktigt tråkigt. Så himla nära delmål fyra (dvs totalt 10 kilo ner), och det hade varit så kul att gå förbi det... Men inget sker ju gratis och det är bara att se över vanorna och hitta den felande länken. Jag har några korrigeringar på min lista, de flesta enkelt fixade. Striktare LCHF - 16:8 fick ju mitt kolhydratsug att gå igång, men nu en vecka senare har jag fått bort det igen. Håller mig från periodisk fasta ett tag, och äter regelbundet. Stress och sömn - sömnen har störts av blixtar och dunder nån natt, men framförallt av att sommarlovslediga barn inte alls är tillräckligt trötta på kvällarna. I morse väcktes barnen vid 07, så ikväll hoppas jag att de sover i tid så att jag kan varva ner och somna själv... Stress, njae, är nog inte så stressad just nu. Alkohol - i morse (efter vägning) tog jag ut rosevinet ur kylen och bestämde mig för att skippa den lyxen ett tag. Semestern är slut från och med idag, och då kan ju alkoholvanorna få bli lite normala igen... (dessutom hade jag köpt vindunken billigt på färja och har noll koll på kolhydraterna, dumsnål heter det va?) Motion - ja, den där vardagsmotionen... Mina dagliga prommisar har lidit skada under ledigheten men de ska återupptas. Har dessutom anmält mig till yoga, och det ska bli spännande att testa. Smidig som ett kylskåp... Start om 14 dagar. Egentiden - ja, det där som ska vara för mig som person, inte som mamma. Hm, ja, det är dags att hitta på något för denna vecka, bio kanske? Ska planera med en kompis, så att det blir av!! Gillar den här återgång till skola/ arbete- perioden, det känns som om man har ett halvår helt oskrivet framför sig, med alla möjligheter! Pepp till er alla!

Kommentarer

 • 12 aug 2013 16:54
  Det låter som bra åtgärder tycker jag! Sten Sture Skaldeman säger att man ska äta kolhydrater när man hamnat på en platå - för att simulera för kroppen att det är sommar och den måste lagra fett inför vintern, sedan tar man bort alla kolisar igen och fettförbränningen startar med förnyad kraft. Frågan är hur länge man ska äta kolhydrater och om man går upp jättemycket då... men han borde ju veta!? Dina åtgärder räcker dessutom eftersom du ätit kolisar och blir striktare så borde det ju gå nedåt på vågen! Heja dig! Pepp!
 • 12 aug 2013 19:49
  BirtheX
  Jag vill också börja yoga! Vilken form har du anmält dig till? Det finns ju så mång olika varianter. Det är träligt när det går fööör sakta med viktminskningen. Se till att det händer så kommer motivationen igen va? Heja heja!
 • 12 aug 2013 22:04
  Håller tummarna för at jag har simulerat sommar Cirpa :). Och Birthe - ashtangayoga (ashtanga vinyasayoga?) ska det vara. En kompis som är yogaledare som kör igång i skolans gympahall, nära och bra! Har fått med mig tre kollegor och en kompis också, så nu ska det göras nåt positivt i höst :). Ja nu är motivationen på topp igen, och vikten ska mot botten ;)

Logga in för att skriva en kommentar.