icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Äter strikt LCHF, har 65 kg att gå ner (minst). Bloggar lite sporadiskt. Vill inte ha fler måsten, men kanske bättre att blogga här än att hänga på Facebook?
27 september 2013 17:59
4

BRA LUNK

Livet lunkar på rätt bra just nu. Tidig höst är min favoritårstid och i veckan var jag ute en halvdag och röjde i trädgården - skördade gurkor, pumpor, solrosfrön, hösthallon och äpplen. Äpplena hamnar i ärlighetens namn i trädgårdstunnan, har frysen full av äppelmos som ingen äter, och den där tremilaturen till musteriet finns det inte tid för denna helg heller. Får väl koka lite kräm till barnen, men annars har jag fakiskt inte alltför dåligt samvete över detta slöseri. Jag orkar inte i år, så är det bara. Har stressen hyfsat under kontroll med just denna strategi - jag håller låga förväntningar på mig, och det funkar. Det var svårt när jag började jobba för en månad sen, tog som vanligt på mig en massa saker, men har slutat med det igen. För första gången på kanske 20 år har jag bara "gått till jobbet" och inte engagerat mig full ut hela dygnet. Har dålig lön, så det känns mer rätt att bara ge arbetstid till arbetet... Socker detox-utmaningen som jag är med i har funkat ganska bra, även om jag faktiskt släppt in både mörk choklad och vin igen (efter tre veckors detox). Det blev för torftigt att inte ha mina favoritguldkanter att ta till på kvällen. Men det har varit små mängder, och nu när det varit lite ruggigt har en kopp te funkar bra också. Målet med detoxen var att få bort de av sommarens utsvävningar som etablerat sig som nya vanor, och som (ihop med stress) gjort att jag stått på en platå viktmässigt. Jag ville också återgå till mer matlagning och komma bort från ölkorv- och ost-middagarna. Tycker att jag har nått mina mål, även om jag faktiskt inte tror att vikten har rört på sig. Vill inte väga mig förrän efter 30 dagars detox, så den 1/10 smäller det! Eller inte :). Det härliga är att jag ändå är hemskt nöjd (ok jag blir supernöjd om vågen rör sig nedåt...), jag mår riktigt rackarns bra av den här kosten (strikt LCHF), jag vet att jag får i mig BRA mat, inget skräp, och jag har inget extremt sötsug alls. Tjohoo! Och yogan. Herrejesses, yogan. Den är så BRA! Två tillfällen har jag känt "jag skiter i det, jag vill bara vara hemma", men jag har gått ändå och efter passet är jag ju som en ny människa. All stress, alla jobbigheter, kroppens krämpor - allt är som bortblåst efter mitt yogapass. Underbart! Så småningom ska jag börja göra lite övningar hemma också, tror att det hade känts bra även på egen hand. Over and out!

Kommentarer

 • 27 sep 2013 21:00
  Åh! Du är sååå duktig! Vad spelar det egentligen för roll om vågen inte skulle peka nedåt, vilken den säkert kommer att göra hur som helst!? Men det viktigaste är ju att man MÅR BRA och det gör du ju!!! Mår man bra går man ned i vikt om man behöver det, även om det kanske tar tid... Detox är nog bra för jag tror att varje sådan där sak man äter av gammal vana är inte alls något man alltid behöver. Sedan kan man välja att äta det eller inte när man väl är avvänjd! Och yoga är ju självkontroll i kubik!!! Kram
 • 27 sep 2013 21:02
  Tack rara du!!
 • 29 sep 2013 11:10
  Linnex
  Vad jag kunde avläsa i din text är att ärlighet och att det får ta tid är viktigt för dig. Tror jag känner igen mig, bida lite sin tid, typ. Eller så är jag helt snurrig. Hepp pepp!
 • 29 sep 2013 21:20
  Haha Linnex, så är det nog. Pepp tillbaka ;)

Logga in för att skriva en kommentar.