icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har varit överviktig sedan jag var 8-9år. Sedan dess har det konstant gått uppåt. Jag har i perioder mått otroligt dåligt av min övervikt och känt mig hämmad och begränsad i mitt liv. Stor del av min uppväxt har jag även varit mobbad pga den. Min viktresa började i september 2011 och det har sedan dess gått upp och ner i perioder med mer och mindre bra motivation samt en del återfall.

I augusti 2013 gick jag in i väggen och fick diagnosen utmattningsdepression. En av de stora anledningarna till att detta hände var för att jag aldrig någonsin stannat upp när jag känt att livet rullat på för fort, alrdig någonsin reagerat på att kroppen skriker att jag har för mycket att göra och den främsta anledningen av dom alla jag har hela mitt liv satt för höga krav på mig själv och bestraffat mig själv när jag inte klarar mina mål (som jag redan från början visste var helt omöjliga att klara av).

Jag hade börjat min viktresa så bra och gått ner till 86kg. När jag gick in i väggen kom alla kilon jag gått ner tillbaka på ca 3 månader. Jag mådde skit och grät mer eller mindre hela tiden. Sjukskrivningen kom som hett brev på posten och jag var hemma till i slutet på januari 2014. Egentligen för kort tid för att bli "frisk", men jag ville inte vara hemma längre för det gav mig inget. 

I juni 2014 blev jag gravid med barn nummer 3. Kanske inte den bästa planeringen kan jag erkänna såhär i efterhand. Alla kilon jag lagt på mig gjorde denna graviditeten till ett litet helvete med mycket problem och smärta som följd. Nu när lillebror är här är det dags att börja om, men denna gången skall jag ta det i en lugn takt så att jag inte stressar ihjäl mig. 
13 april 2015 17:38
1

Dag 1/28 - Sockerbrist

Dag 1/28 på min kickstart och dag 1 av resten av mitt liv smiley. Konstaterar att "sockerbristen" satt sina spår med huvudvärk from hell som följd. Jag har varit hungrig mer eller mindre hela dagen eftersom jag är van att äta mycket mer än jag gjort idag. Jag är även van att äta saker med mer kalorier (dåliga kalorier i). 

Att få i sig tillräckligt med vatten är jag otroligt dålig på så det är något jag fåt jobba på. Ligger på 1 liter iaf idag mot inget vatten som jag normalt brukar dricka. Livet som småbarnsförälder blir dock aldrig som man tänkt sig och inleder veckan med att ändra om bland måltiderna eftersom jag glömt köpa kyckling och inte hinner åka och handla det, men det är ju så här livet är fullt av oförutsägbara saker som tidigare varit ett hinder men som jag börjar lära mig att hantera och att ibland är det ta mig tusan bara att gilla läget och köra på. Så idag blir det torsk istället för kyckling smiley.

Idag har jag ändå lyckats ganska bra måste jag säga. Dagens promenad var avklarad redan vid 09.00 och trots att jag träffade en kompis för att fika så blev det "bara" en latta och vatten istället för någon kaka/bulle. Nu skall jag laga lite middag och förbereda inför imorgon då jag skall vara borta stora delar av dagen och kommer plocka med mig en matlåda så att jag kan följa kostschemat trots att jag är iväg yes

Gillar

Kommentarer

  • 13 apr 2015 18:50
    Cjmbarn
    Bra jobbat, är själv på dag ett i lchf världen å denna gång ska jag inte lägga av när huvudvärken kommer. Har hört att extra salt fungerar. Har inte prövat det själv men kommer nog göra det om de behövs. Lycka till, ska bli kul att följa din resa// Carina

Logga in för att skriva en kommentar.