icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

Kalorisnål 98922
En tvåbarnsmamma som jobbar på att finna balans i livet. Här skriver jag om föräldralivet blandat med träning och lite kost.
Min viktminskning är ingen hastig viktminskning då jag inte räknar/skriver upp. En balansgång helt enkelt!

Jag föredrar vegetarisk mat och är mycket bekymrad över klimatkrisen, så jag spanar även in på vegansk kost.
5 januari 2019 12:34
6

Nytt träningsår!

Januari, årets första månad och den månad jag inte är så särkilt sugen på att dra till gymmet.
Varför? På grund av alla nyårslöften. Jag har redan avbokat minst ett pass bara för att 20 personer stod i kö på att ens få komma in på passet. Gruppträningen skulle bli bodypump med plats för 48 tränare och när alla 48 är där, är där tämligen trångt! Dessutom kan du inte ta de vikter du egentligen vill ha/behöver så jag känner att "nu får det vara nog". Jag stiger upp lite tidigare, cyklar till närmsta gym och kör igenom hela kroppen istället.

Sagt och gjort! Jag ställde klockan på strax efter 6, hoppades på att kunna smyga ut ur sängen utan att väcka Noel. Väckarklockan är min fitbit som vibrerar så han slipper höra ett tjut på morgonkvisten. Denna morgon lyckades jag dock inte. Noel vaknade mer eller mindre i samma ögonblick som klockan vibrerade så det var bara att ligga kvar tills han vaknat ordentligt och sedan stiga upp som hel familj.

Jag var på gymmet 7.38 och körde igenom hela kroppen och 8.55 kunde jag fortsätta min resa till Netto. Där skulle jag köpa bubbelvatten. Jag vill ha något annat än vanligt vatten nu i helgen och bubbelvatten är gott! Köpte lite keso och frukt också. Väl hemma gjorde jag någon form utav äggröra med keso, ägg, svamp och ost. Jag måttar inte, jag slänger bara i, steker upp och äter. Jag blev nöjd med min äggröra.

Fortsättningen av denna månad kommer jag huvudsakligen träna hemma. Jag vill inte trängas bland maskiner eller känna stress över att även denna gång är det fullsmockat på gruppträningen. Jag har dock bokat in spinning med kommunen på tisdag. Men där är det bara omkring 10 platser, så vi blir inte så många. Jag vet inte hur det ska gå med spinning, sedan gammalt tycker jag inte om spinning, men jag kanske ändrat åsikt?

Imorgon tänkte jag i alla fall springa. Jag har än så länge inte direkt upptäckt att det är kul att springa, men jag försöker gilla det. Styrketräningen gillar jag dock.

Och Noel mår bra. Det är jag glad över. Han lekte med sin farfar tidigare idag och blev jätteledsen när han skulle därifrån. Det räckte inte med 1 timme med sin farfar alltså. Lille gossen. Nu sover han, i eftermiddag kommer hans mormor och morfar.
Det blir nog en bra helg det här.

Gillar

Kommentarer

 • 5 januari 2019 12:51

  Det låter ju som att du haft en helt supermysig lördag ändå, trots att det inte började som du ville smiley

  Förstår vad du menar med trängseln, det är skönt att kunna undvika den och köra det man själv vill! Delvis därför jag tycker om löpningen, det är jag och en väg. Ibland jag, vägen och en vagn wink

  Styrkträningen börjar jag tina upp för lite, ska jag erkänna. Det tar emot mer för mig, men jag vet ju att det är bra med styrketräning så jag gör det jag ska. 

   

 • 5 januari 2019 12:56
  LUAL

  Jag känner igen det där med grupptråningen de första veckorna efter nyår. Men som vanligt dröjer det inte länge förrän det tunnas ut igen. 

 • 5 januari 2019 13:02

  LadyG Hur går det att jogga med en vagn? Har du en joggingvagn?
  Härligt att du tinar upp för styrketräningen, men man måste inte gilla allt;)

  LUAL Jag kan erkänna att jag inte var på så där jättemånga grupppass förra året heller, det blev mer och mer ju längre in på året jag kom. Noel blir äldre och då vågar jag dra hemifrån mer. Men nu blir det paus ett par veckor.

 • 5 januari 2019 13:23

  349d8033-f83e-4111-baec-a4b7e5599d7f.jpg

  Paula älskar sin vagn, när hon var ännu mindre satt hon i en bablysling (som en hängmatta med säkerhetsbälte) och sov som en mycket liten gris. Hon är fortfarande väldigt bra på att somna och sova o vagnen. Det går ungefär 1 min/km saktare för mig att springa med vagnen, men det gör inget. Den är supersmidig och lättkörd så det är inte det att det är tungt, det tar bara emot lite mer i frånskjutet om du förstår vad jag menar. Framhjulet är bytbart, till två små "kundvagnshjul" så man kan vända den på en femöring. Superbra i butiker eller på promenad, och tar man bort framhjulet helt kan man ha den efter cykel. Ramen är av någonslags lätt metall, som en störtbåge, och hon har fempunktsbälte så hon sitter så skyddad det bara går. Thulevagnen har ersatt emmaljungan helt nu, vi kör bara med den här. 

  Bakpå finns en väska, lagom stor för alla babysaker man kan behöva ha med sig, samt ett förvaringsnät för regnskyddet. Vi köpte till en slags bricka med en ficka med dragkedja på, den monteras på handtaget, så man kan ha telefonen där i. 

  Vagnen klarar upp till 35kg stora barn, så Paula kan åka länge än laugh

 • 5 januari 2019 13:41

  LadyG Ah, Fredrik tycker inte vi ska köpa en vagn just nu (vi har inte plats heller), men vi planerar införskaffa en cykelvagn någon gång i framtiden (typ när vi ska skaffa barn nummer 2). Kanske kan skaffa en sån du har fast lite bredare så två får plats. tror du det går springa med en större?

 • 5 januari 2019 14:24

  Den finns för 2 barn också, det går alldeles utmärkt att springa med dem. Det är de de är gjorda för s a s, för att fungera som sport-vagnar för aktiva familjer som cyklar, åker skidor, springer eller promenerar laugh

  De är väldigt terränggående också, det har jag testat! laughBara att sätta dämpningen på mjuk, så hon inte guppar runt allt för mycket sen är det bara att börja knata!

  Med två barn i joggingvagnen kommer du få grymt stark rumpa kan jag säga, det är den som tar mest stryk av att springa med vagn!

  Senast uppdaterad 5 januari 2019 14:25

Logga in för att skriva en kommentar.