icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Eleaor

Kalorisnål 96902
En tvåbarnsmamma som jobbar på att finna balans i livet. Här skriver jag om föräldralivet blandat med träning och lite kost.
Min viktminskning är ingen hastig viktminskning då jag inte räknar/skriver upp. En balansgång helt enkelt!

Jag föredrar vegetarisk mat och är mycket bekymrad över klimatkrisen, så jag spanar även in på vegansk kost.
19 January 2018 18:54
6

Diastas

Vid en graviditet säras magmusklerna och du får en diastas. Då är det viktigt att inte göra situps. Efter graviditeten gäller det att aktivera bäckenbottenmuskulaturen. Då finns en suverän app som heter Mammamage att köpa, i appen finns 7 nivåer att gå igenom innan du kan köra vanlig träning på nytt. Övningarna i appen hjälper magmusklerna att växa ihop.
Jag är på nivå 5 av 7. Jag har även gått hos en PT som är certifierad mammamagetränare. Idag kom hon hit för att mäta min diastas. Tre gånger mäter hon diastasen och idag var tredje och sista gången.
Resultatet är lovande, speciellt sedan oktober då hon mötte sist.
Diastasen har minskat med 2 cm på höjden, 1/2 cm på bredden och på djupet kunde hon inte mäta så antingen var den samma eller också har den minskat med 1/2 cm där med.
Jag är glad över resultatet och längtar till den dagen då magmusklerna har växt ihop så pass mycket att jag inte behöver tänka på alternativa övningar till situps.

När min PT var här och mätte passade jag på att berätta om matdagboken och att jag nu satsar på att bli normalviktig. Hon tog anteckningar och frågade hur det gått. Det blir mer verkligt när man berättar utåt vad man gör åt övervikten. Jag sa att jag inte direkt räknar kalorier, det är nämligen svårt i förskolan då jag äter med barnen. Istället kör jag med 150 kcal om dagen på godis. Självklart tänker jag på portionsstorleken när jag äter där, men samtidigt behöver jag inte tänka på den. Jag har specialkost så jag äter det jag får, och drygar ut med de grönsaker som finns kvar efter barnen tagit mat utan att ta alla grönsaker som är kvar.

På helgerna kan jag dock räkna kalorier, men just idag har jag en cheatday så jag struntar i att räkna idag. Vågen kommer stå på + imorgon, och det är helt okej.

3e1d20e0-97d8-49b8-8266-516ace42f80a.JPG

Innan min PT kom hit för att mäta min diastas gick jag och Fredrik (min man) en promenad i det fina vintervädret. Noel låg och sov i vagnen. Vi tog en längre promenad på runt en timme. Idag har jag också skrivit på anställningsavtal på ett nytt jobb, jag ska få börja jobba närmre min son och det känns bra.

Så ser min fredag ut, och Noel är fortfarande sjuk. Jag hoppas han snart får bli frisk.

Gillar

Kommentarer

 • 19 Jan 2018 19:20

  Bra jobbat med magen!

  Jag fick en övning som jag lärt mig heter "Deadbug" ( https://www.youtube.com/watch?v=2MdnSrFrks0 ) , man kan göra den i olika svårighetsnivåer och jag började med den enklaste (med böjda ben och utan armarna) och har jobbat mig upp till det svåra sättet att göra övningen (raka armar och ben). Jag kör den fortfarande, trots att jag inte längre har någon delning, bara för att den övningen är så bra för mittkroppen!

  Krya på sig lilleman, hoppas det går över fort!

 • 19 Jan 2018 20:08

  Deadbug är en av övningarna jag kör som alternativ till situps. Visste inte att den hette deadbug dock, så kollade klippet du länkade. Alltid bra med tips på övningar man kan köra. Ibland tryter fantasin när man är på gymmet.

 • 19 Jan 2018 20:58

  Ibland känns det som att gymmet är nån sorts fantasidödare, jag kan komma på tio olika övningar jag är sugen på medan jag är påväg dit och när jag är framme har jag glömt varenda en smiley

  Just Deadbug döpte jag till "Jävla Martin" efter naprapaten jag fick den av ursprungligen, långt innan jag lärde mig det riktiga namnet men Deadbug är ju rätt passande också laugh

 • 19 Jan 2018 21:22

  Så kan det vara. Jag har mina favoritövmingar och framför allt pass att gå på och det är på passen jag måste komma på alternativ till magövningar. Förvånansvärt få instruktörer är medvetna om distansen och vad man egentligen ska göra eller inte göra.

   

  Snyggt namn, men som du säger är dead bug passande. 

 • 19 Jan 2018 23:14

  Trist, det vore ju bra om instruktörerna kunde lite mer om sådant, för det kan ju faktiskt bli ganska illa om man inte respekterar att mammamagen är annorlunda och inte tål samma som en annan mage. :/

  Så småningom ska jag väl våga mig på mina favoritövningar igen, jag har dragit mig lite för det bara. Jag har ingen ursäkt längre, annat än att jag vet vilken fantastisk träningsvärk jag kommer att få, och hur lång tid det tar innan jag anpassat mig laugh

 • 20 Jan 2018 09:17

  Helt sant, men det finns instruktörer som är kunniga också.

  Det kommer gå bra för dig. Men har man en liten hemma så tar den lilla tid också. Jag låste upp mitt gymkort när Noel var 8 månader gammal.

Logga in för att skriva en kommentar.