icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)
28 december 2012 11:29
3

LCHF eller inte?

Det är frågan. Jag är inte helt övertygad om att LCHF är så bra som många säger, vi vet ju inte vad som händer med kroppen på längre sikt om vi äter enligt strikt LCHF hela livet. Däremot tror jag det är en mycket bra grundtanke i att ta bort alla "onödiga" kolhydrater som vi faktiskt inte behöver. Jag har själv provat GI Rivstartsfasen flera gånger och den liknar ju LCHF väldigt mycket. Max 20 gram kolhydrater om dagen, dock inte lika stort fokus på fettet! När jag tagit bort så mycket kolhydrater har jag mått riktigt dåligt, haft huvudvärk (har aldrig huvudvärk annars), mått illa och inte orkat någonting. Inte ens efter två veckor har det gått över så jag antar att det är en anledning till att jag tvekar att köra LCHF fullt ut. Dessutom tror jag inte att det är bra att ta bort allt nyttigt som finns i frukt och vissa grönsaker och istället äta tillskott. Så naturligt som möjligt tror jag är bäst. Eftersom jag har en ganska hög aktivitetsnivå så vet jag att kolhydraterna i vanliga fall också går åt, men jag kommer ändå att minska på kolhydratintaget när jag påbörjar min resa tillbaka till mig själv nästa vecka. Jag kommer att äta mycket grönsaker, en del vegetariska proteinprodukter som sojakorv och olika quornprodukter, feta såser och kanske en frukt om dagen men inte mer. Jag kommer också att äta kolhydrater i form av potatis och fullkornsris men inte varje dag. En favorit är hallon med vispad grädde som jag blandar i Philadephiaost och vaniljpulver i, riktigt gott!! För att jag ska lyckas med detta kommer jag att göra en matplanering så jag vet innan vad jag ska äta vid varje tillfälle och inte behöver fundera på det. Jag kommer också se till att alltid ha något som är redo att ätas på en gång om det krisar någon gång, så att det inte blir en pizza eller en godispåse! Det kommer bli tufft, det vet jag, men jag ska klara det för jag vill verkligen må bra och vara mig själv igen.

Kommentarer

 • 28 dec 2012 23:14
  Rutgun
  Jag har ätit enligt LCHF några månader men under julen ätit ganska mycket kolhydrater (har längtat efter traditionell julmat), haft magknip och ont i tarmpartiet (läs gaser) varje natt. Efter helgen skall jag återgå till LCHF och återfå en god sömn och förhoppnigsvis slippa magont igen. Jag får en diffus huvudvärk varje gång jag växlar mellan högre intag av kolhydrater och när jag går ner på lågt intag (= max 20 gram) och det är inget jag tycker är konstigt, hjärnan reagerar när den `byter` näringsintag. Jag får mycket mer energi när jag äter mindre kolhydrater, skillnaden är markant!
 • 3 jan 2013 21:46
  jag tycker man ska göra det som känns rätt för en själv,jag tycker lchf passar utmärkt för mig tar inte och kommer inte äta tillskott..utan byter mer ut det vita mot annat alternativ såsom broccoli,blomkål brysselkål zucchini m.m
 • 28 dec 2012 18:17
  Det låter nästan som min meny haha. Känner igen mig. Har testat LCHF men saknade frukten och gröten för mycket. Jag tränar mycket styrka och intervall, känner att kroppen behöver lite kolhydrater. All förbjuda är inte min melodi, förutom choklad, tar jag en- slutar med 30 bitar. Äter dock inre ris och knappt pasta och bröd. Potatis äter jag de dagar jag tränar samt finn crisp och frukt. Älskar KESO och bär.... Är nog lite beroende. Så gott till frukost med ett ägg till , lite kanel och nötter! Lycka till och prova dig fram!!!

Logga in för att skriva en kommentar.