icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)
26 december 2012 01:44
2

Mina tankar kring metoder jag ska använda, vad jag ska äta och hur jag ska motionera

Först till kosten. Den är lite problematisk i min värld då det finns en del saker som ställer till det. Först och främst är jag vegetarian, dock inte per definition men jag äter inte något kött, äter dock fisk och kyckling vid enstaka tillfällen. Fisk tycker jag är gott och det är väldigt nyttigt, men problemet är att min sambo är allergisk. Så därför blir det inte fisk alltför ofta. Kyckling äter jag aldrig hemma utan endast om man är borta och det enda som erbjuds annars är en grönsakssallad eller något i den stilen. Förutom detta är jag överkänslig mot mjölk och gluten. Mjölk gör mig slemmig och täppt, svullen i hela näsan och får svårt att andas vid ansträngning troligtvis pga detta. Gluten fick jag veta nyligen, dock är detta inget jag själv märkt av hittills men ska prova att ta bort det helt och hållet. Eftersom jag är vegetarian och älskar nötter, skulle jag vilja äta dem i massor. Men det går inte heller så bra pga min sambos allergier. Som om inte detta vore nog så är jag student på heltid samtidigt som jag har häst vilket gör att ekonomin gör att jag måste välja billiga råvaror att äta och inte kan köpa det som kanske är bäst i alla fall. Haha, det var mina "käppar i hjulet" eller vad man ska kalla det. Men trors detta är jag helt övertygad om att jag kommer klara av det den här gången. Till det roligare, motionen! Vi har ju en hund på snart 8 månader som behöver motion även om det inte är några mängde än så länge så behöver hon ungefär en timme om dagen fördelat jämnt på morgon/förmiddag och eftermiddag/kväll. Utöver det har jag min häst som jag rider några dagar i veckan och de andra dagarna tömkörs eller promeneras hon vilket ger mig en hel del motion även där. Stallet ligger 1,5 km hemifrån så tanken är att jag ska kunna gå dit nästan alla dagar. En noggrannare planering kommer snart. Jag har ju en vecka på mig då jag inte kommer börja förrän efter nyår. God fortsättning på julen!

Kommentarer

  • 26 dec 2012 10:22
    lejonell
    Lycka till!
  • 26 dec 2012 14:25
    Följer med spänning! Lycka till!

Logga in för att skriva en kommentar.