icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)
1 april 2014 18:07
1

Dag 2 med LCD

Jag har börjat med shakes nu eftersom jag inte har energi nog att laga nyttig mat och känner att jag verkligen vill ha en rivstart med vikten nu. Det har gått riktigt bra de två första dagarna och jag har inte känt mig mer hungrig eller trött än vanligt. Är ju dödstrött nästan jämt ändå nuförtiden, så att dra ner ordentligt på kaloriintaget passar väl ganska bra när jag ändå inte orkar med så mycket. Har gjort en kroppsanalys på vågen också, en sån där riktig våg som är kliniskt godkänd att användas inom sjukvården så värdena bör ju stämma. Fick vågen idag så gjorde visserligen analysen nu på eftermiddagen, men ska göra det igen imorgon bitti så får vi se om det blir någon skillnad. Inte alls roliga värden hade jag. Nej fy, titta bara. Min värden först sen normalvärden inom parentes. Jag är 25 år och 160 cm lång och fick följande värden på kroppsanalysen idag. Vikt: 76 kg BMI: 29,7 (18-25) Muskler: 24,7% (ca 28%) Fett: 43,7% (21,0-32,9%) Visceralt fett: 7 (1-9) Midjemått: 88 cm RM kcal: 1441 Kändes ju inte als kul att ha så låg muskelmassa och skyhög fettprocent. Alltså, 43,7% FETT. :( Gränsen för mycket hög för en kvinna i min ålder ligger på 39% så jag ligger ju en bra bit över det. Usch. Nej, det här gjorde mig faktiskt lite ledsen nu. RM kcal är vad min ämnesomsättning ligger på. Har inte ätit levaxinet som jag ska senaste dagarna då det tog slut och jag inte hämtat ut nytt förrän idag. Så blir lite spännande att se om det förändras där åtminstone. Nu ska jag gå och gräva ner mig en stund tror jag. Känns ju som att siffrorna bara kan bli bättre i alla fall.

Gillar

Kommentarer

  • 1 apr 2014 18:14
    Vad spännande att göra en sådan analys. Inte roligt att vara missnöjd med siffrorna såklart men det kanske hjälpte till att kicka igång motivationen =) På ämnesomsättning är det vad du bör ligga på för att stanna kvar på samma vikt eller för att gå ner i vikt? Nyfiken :)

Logga in för att skriva en kommentar.